SPORTURI  »  BASCHET  »  DINAMO

video+foto „Last Dance” pentru Vlad Moldoveanu » Moment emoționant la retragere: „Copiii mei s-au bucurat că am renunțat”

Foto: Festivitate retragere Vlad Moldoveanu și Ionel Dănciulescu
Foto: Festivitate retragere Vlad Moldoveanu și Ionel Dănciulescu

Articol de , - Publicat luni, 10 aprilie 2023 18:24 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 20:10

Baschetbalistul Vlad Moldoveanu (35 de ani) și-a anunțat retragerea de la Dinamo București, după ce formația din Ștefan cel Mare a ratat accederea în play-off-ul ligii naționale.

Câștigător a 10 trofee în întreaga carieră, cu echipe din România și din Polonia, Vlad Moldoveanu a explicat motivele pentru care s-a retras, dar și ce ar urma să realizeze în viitorul apropiat.

Fostul centru i-a avut alături pe foștii colegi de la Dinamo, dar și pe mama sa, Carmen Tocală, cea care ocupă funcția de președinte al Federației Române de Baschet. La finalul declarațiilor, baschetbalistul a avut parte de o surpriză din partea lui Ionel Dănciulescu. Oficialul CS Dinamo i-a înmânat o plachetă în semn de respect pentru munca depusă.

FCSB adoptă modelul Gică Hagi înainte de meciul cu Farul: „Mă duc la echipă” + „Dacă nu bați, ce să cauți la titlu?”
FCSB
FCSB adoptă modelul Gică Hagi înainte de meciul cu Farul: „Mă duc la echipă” + „Dacă nu bați, ce să cauți la titlu?”

Vlad Moldoveanu despre motivul retragerii: „Am făcut-o pentru ei”

„Copiii m-au determinat să mă retrag, pentru că au nevoie de un tată prezent în viața lor. Și familia mea s-a sacrificat foarte mult pentru mine. În Polonia, chiar dacă eram în Euroligă, familia mea locuia într-un sat. 

În ultimii doi ani, ei au rămas în America pentru că este mai bine pentru viitorul lor, dar de acum voi fi alături de ei. Copiii mei erau singurii fericiți când am pierdut accederea în play-off, pentru că știau că voi veni acasă”, a spus Vlad Moldoveanu.

+5 FOTO

Acesta a mai precizat că va pleca în Statele Unite ale Americii pentru a continua două dintre business-urile sale și a-și începe cariera de impresar de jucători.

Vlad Moldoveanu despre noul job: „Vreau să fiu mentor”

„În America am două business-uri și voi continua să le cresc. Voi începe un nou job la o agenție de jucători, care nu are treabă doar cu baschetbaliștii din America. Ceea ce îmi doresc în calitate de agent este să-i ajut pe jucători să-și atingă potențialul. 

Acolo nu mă va interesa din ce țară sau de la ce echipă va fi acel jucător. Va conta foarte mult relația mea cu ei, pentru că vreau să fiu un mentor și nu doar cineva care vine cu un contract”, a mai spus Vlad Moldoveanu.

Printre cele mai frumoase momente din carieră au fost participarea în All Star Game-ul Colegiilor și campionatul U18 Divizia B cu România. De aici, din România, o să-mi fie dor de vestiar și de meciuri
Vlad Moldoveanu, ex-baschetbalist Dinamo

Citește și alte știri:

Noi șicane în calea demolării stadionului Dinamo: „Facem apel”

De ce pierde Guardiola trofeul Ligii?! Pep s-a comparat cu Michael Jordan: „Câte titluri are în NBA? Șase din 16!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
dobrin
dobrin  •  10 Aprilie 2023, 22:12
Postat de tipsy pe 10 Aprilie 2023, 19:06

Cam singurul jucator de nivel cat de cat international pe care l-am avut in ultimele decenii. A avut o cariera ok, dar asteptarile (sau mai bine zis sperantele) erau mult mai mari, chiar si el vorbea de NBA si spunea mereu cuvinte mari, insa nu s-a apropiat nici macar de un nivel de Euroliga, chiar daca a prins cateva meciuri pe acolo. Parca de la an la an a jucat la un nivel tot mai scazut, pana a ajuns inapoi in Romania. Poate si accidentarile au fost de vina. Felicitari si succes. Ah si nu este centru, jurnalistii lui peste prajit ...

In "ultimele decenii" l-am avut pe Ghita Muresan. Si mai avem jucatori in NCAA, unul dintre ei chiar ajunsese la inchisoare :))))

lenroc
lenroc  •  10 Aprilie 2023, 20:09

Super jucător, felicitări pentru o carieră remarcabilă

21lva
21lva  •  10 Aprilie 2023, 19:30

„Copii mei s-au bucurat că am renunțat” Așa ceva.. mai puneți și în titlu gogomănia

Vezi toate comentariile (5)
Comentează