SPORTURI  »  BOX  »  KICKBOXING

EXCLUSIV Benny Adegbuyi: „Nu avem informații că se amână meciul cu Badr Hari”

Benny Adegbuyi se antrenează din greu și acasă
Benny Adegbuyi se antrenează din greu și acasă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 aprilie 2020 12:36

Benny Adegbuyi (35 de ani), cel mai bine cotat lupător român, locul 2 mondial în topul challengerilor de la categoria grea, așteaptă în autoizolare meciul cu Badr Hari (35). Nu ia în calcul amânarea și se antrenează din greu acasă, în ciuda problemelor întâmpinate.

- Benny, cum este pentru un luptător perioada asta? 
- Cred că nu doar pentru mine, dar pentru noi toți este mai greu. Eu sunt un tip activ, fac două antrenamente pe zi, iar pauza asta forțată evident că mă încurcă în pregătire. Nu avem de ales, trebuie să respectăm regulile și sper ca totul să revină la normal cât mai curând. 

- Ce faci de când s-au impus toate restricțiile, cum îți omori timpul? 
- Văd și partea bună a lucrurilor. Îmi petrec mai mult timp cu familia, strâng relația cu fiul meu, pentru că în ultimii ani am stat numai în cantonamente și nu l-am văzut cum crește. În rest, pe lângă antrenamentele improvizate, mai joc FIFA, gătesc, citesc. Sunt lucruri pe care nu le puteam face în mod normal. 

- Cum te antrenezi, e mai dificil pentru tine... 
- Mi-am comandat un TRX și fac antrenamentul de forță cu propriul meu corp. E ușor de instalat în garaj. Îl mai am și pe antrenorul meu personal Alex Valah, care mă ajută cu tot felul de ponturi pentru a găsi metode de antrenament. Mai sar coarda, mai fac box cu umbra, dar clar este dificil. Duc lipsa sparringurilor, temelor de kickboxing, nu se compară cu sala, când ai antrenorul lângă tine.

Benny Adegbuyi: „Nu avem informații că se amână meciul cu Badr Hari”

- Ești ținut pe loc pentru lupta cu Badr Hari... 
- E extrem de greu în situația actuală, mai ales dacă va continua atât de mult. Clar, nu pot evolua ca formă. Momentan sunt cam la 50%, dar sper că treacă totul cât mai repede să pot urca. 

- Pe el l-ai urmărit? 
- Sincer, nu am urmărit, dar presupun că și el e în aceeași situație. Pe aproape întreg globul este carantină sau autoizolare. 

- Mi-l aduc aminte pe Hari din urmă cu 10 ani. Spectaculos, letal în momente în care nu se aștepta nimeni... O sperietoare și pentru Semmy Schilt, Alistair Overeem, Errol Zimmerman sau Peter Aerts. 

- Am crescut cu Badr Hari. A făcut senzație în trecut și cred că am avut impresia cu toții că a fost într-un regres, dar în ultimul meci ne-a demonstrat contrariul. A demonstrat că se bate de la egal la egal cu campionii din prezent, așa că rămâne un adversar periculos. E greu de învins, dar eu cred în șansele mele. Presiunea e pe el, nu pe mine. 

- Ce înseamnă pentru tine un asemenea meci? 
- Un test important, e poarta mea spre o nouă șansă la titlu. Dacă voi câștiga, atunci cu siguranță voi lupta din nou pentru centura Glory. Sunt mândru să reprezint kickboxul românesc într-un astfel de meci cu importanță internațională. Cred că toți românii și-au dorit să vadă un conațional contra lui Hari, așa că vreau să le ofer și bucuria unei victorii. 

- Dată fiind situația, există posibilitatea ca meciul să fie amânat? 
- Nu am primit nicio informație privind o posibilă amânare, deci în acest moment totul e conform planului inițial. Evident că nu ține de noi sportivii sau de Glory, ci de situația actuală de la nivel mondial.

„Dacă aș avea o lună și jumătate la dispoziție, atunci aș fi într-o formă foarte bună. Așa cum spuneam, momentan mă antrenez cât să nu îmi pierd condiția fizică, iar apoi aș pleca direct în cantonament pentru a lucra mult pe partea tehnico-tactică" - Benjamin Adegbuyi, luptător român

Primul meci pentru un român cu Badr Hari

Cel mai bine cotat kickboxer român al momentului, Benny Adegbuyi, va lupta contra legendei Badr Hari pe 20 iunie, la Rotterdam, în Olanda, în meciul cap de afiș al galei Glory Kickboxing. Este pentru prima oară când un român va da piept în ring cu Badr Hari, actual luptător în circuitul Glory și o legendă a K-1.

Badr Hari, un supercampion cu o viață tumultuoasă

Unul dintre cei mai importanți sportivi din kickboxingul mondial, Badr Hari are o istorie tumultoasă în afara ringului. Marocanul a avut numeroase probleme cu poliția, fiind implicat în infracțiuni violente. 

Astfel, în 2017 a fost condamnat la 24 de luni de închisoare, dintre care 10 cu suspendare, după ce a bătut un milionar într-un club de noapte. În plus, a fost suspendat un an și jumătate după ce a fost depistat dopat. Foarte bun prieten cu celebrul Cristiano Ronaldo, Badr Hari a luptat pentru centura mondială în luna decembrie, cu campionul Rico Verhoeven, dar a fost nevoit să abandoneze după ce și-a rupt piciorul. 

În prezent, Benny este pe locul 2 mondial în topul challengerilor de la categoria grea, în timp ce Hari este pe poziția următoare. Anunțul meciului direct a fost făcut sâmbătă seară în cadrul galei Glory Kickboxing, care a avut loc la Utrecht

VIDEO Benny vorbeste despre zilele petrecute in inchisoare

Citește mai multe știri din Box:

Dramă pentru un boxer britanic: și-a pierdut tatăl și bunica din cauza COVID-19

Rudel Obreja, în direct: „Vă fac o mărturisire în exclusivitate, să-mi mai dea încă 5 ani de pușcărie!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează