SPORTURI  »  BOX  »  VIOREL SIMION VS. RYAN SERMONA

Bombardierul la atac! » Viorel Simion îşi apără azi centura de campion internaţional WBC

Articol de - Publicat joi, 29 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 28 noiembrie 2012 20:59

Viorel Simion îşi pune în joc, în această seară, centura de campion internaţional WBC la categoria pană în faţa filipinezului Ryan Sermona


Sala Polivalentă din Craiova găzduieşte azi gala de box profesionist "Invincibilii", organizată de fostul preşedinte al FRB, Rudel Obreja. Main eventul galei va fi disputa de la categoria pană dintre Viorel "Bombardierul" Simion (31 de ani) şi filipinezul Ryan Sermona (25 de ani). Campion internaţional WBC, Simion îşi pune pentru a doua oară centura în joc. "Aştept meciul cu nerăbdare, sper ca publicul să vină în număr mare şi să mă susţină. Le promit fanilor că voi face spectacol! Nu ştiu prea multe despre adversar, am văzut un singur meci al său, dar îmi convine că e agresiv. E pe stilul meu", a declarat Viorel, care are 15 victorii la profesionism din tot atîtea partide disputate.

Viorel Simion speră ca anul viitor să se bată pentru titlul mondial, meciul cu filipinezul fiind doar un preambul la ceea ce va urma. "Abia aştept să lupt pentru centura de campion mondial. Disputa cu Sermona o tratez foarte serios, dacă voi putea, voi încerca să-l fac knock- out, pentru a-mi creşte cota", a subliniat Simion. "Sînt onorat să mă bat în România, am venit să cîştig şi voi da totul pentru victorie", a declarat şi asiaticul, care are la profesionism 8 victorii şi 3 înfrîngeri. Gala de la Craiova va fi transmisă direct de ProTV, de la ora 22:30.

Şase meciuri în gală
În afară de disputa dintre Simion şi Sermona, alte cinci partide se vor mai disputa la gala din Bănie, care va începe la ora 21:00. Un alt meci aşteptat e cel de la categoria grea, dintre buzoianul Bogdan Dinu (8 victorii la profesionism) şi germanul Ben Nsafoah (15 victorii, 6 înfrîngeri, două meciuri egale). Dinu visează să devină campion mondial şi să boxeze cu fraţii Kliciko. Alţi români în gala de la Craiova: Lucian Bot (categoria grea), Romeo Păun (supermijlocie) şi Ionuţ Stanciu (semigrea).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
se7enseas
se7enseas  •  29 Noiembrie 2012, 15:08

Nu o sa fie meci usor.Stiu ca in gala mai boxeaza si Ciprian Apollo si Ionut Stanciu. Viitorul boxului :)

danieliorga2000
danieliorga2000  •  29 Noiembrie 2012, 03:00

Ei limba romana!Nu campionul e international ci centura . E vorba de WBC international sau junior , o centura simbolica (nu acorda nici un titlu) ,pe care o castigi pana sa ajungi sa lupti pentru titlul mondial.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează