SPORTURI  »  BOX  »  BUTE S-A ÎNTORS ACASĂ

Bute a revenit în România cu veşti bune: "Sînt şanse mari să boxez acasă în acest an"

Lucian Bute +5   FOTO
Lucian Bute

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 martie 2011 15:08

Campionul mondial Lucian Bute a revenit astăzi în România, la şase zile după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee prin knock-out în a zecea rundă. Boxerul şi-a apărat pentru a şaptea oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie.


"După fiecare meci vin în România, aici m-am născut, sînt român şi mîndru de acest lucru. De fiecare dată vin cu drag acasă. Mă simt foarte bine, îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru sănătate şi pentru puterea de muncă.

M-am antrenat bine, am avut un adversar bun, unul dintre cei mai buni, Magee, un irlandez cu capul tare care nu a făcut pasul înapoi. Era în formă bună, sînt puţini boxeri care primesc lovituri în ficat şi se ridică. Chiar s-a bătut cu mine. Mîna mea dreaptă era umflată după meci. Am făcut o radiografie, totul e în regulă, nu e vorba de vreo fractură.

Sînt şanse mari să boxez acasă, avem promisiuni în acest sens. Rămîne doar la nivel local să definitivăm, din punctul Inter box avem acceptul. Sînt lucruri care ţin de amănunte, detalii, eu sînt sportiv, mă pregătesc. Nu voi avea o vacanţă lungă, la începutul lui iunie, iulie maxim revin.

Din momentul cînd am devenit campion mondial am vrut să boxez acasă. Mi-ar plăcea, e un vis, sper să se îndeplinească anul acesta.

Sînt exigent, sînt un tip perfecţionist, îmi plac lucrurile perfecte, sînt convins că şi antrenorul e la fel. Atît Larouche, cît şi eu, imediat după meci, în colţ, în acelaşi timp am dat nota 8. Lucrul acesta e important", a spus Lucian Bute, care a fost aşteptat la aeroport, printre alţii, de Rudel Obreja şi Doina Melinte.

Ce a mai spus Bute despre...

... adversari: "Froch vorbeşte, dar nu vrea să se bată cu mine. O să le închid gura tuturor. Toţi sînt sub contract, dar abia aştept să se termine turneul Super Six şi atunci o să îi iau pe toţi la rînd. Mikkel Kessler a suferit o accidentare în ultimul meci, a ieşit din Super Six, Interbox a fost în discuţii cu el pentru un viitor meci, dacă-şi revine complet şi poate vedea, e un posibil adversar. Dacă nu în această vară, poate în toamnă. Eu boxez în Canada pentru că acolo se vînd cele mai multe bilete. Nu pot să merg să boxez cu 2-3 mii de oameni în tribună. Am răbdare, sînt gata să mă bat cu oricine, o să-i iau la rînd. Le voi închide gura tuturor"

...programul din acest an: "Am sperat să fac trei meciuri, nu sînt multe trei meciuri într-un an. Pot să intru în sală foarte repede, ar fi ideal ca anul acesta să fac trei meciuri. Vreau să fac performanţă, să boxez în marile săli din America, îmi place ceea ce fac. Sînt gata să intru în sală!"

...bani: "Am un contract cu Interbox, nu mă plîng, nu-mi place să vorbesc despre sume. Sînt mulţumit cu banii primiţi, o să-i pun la saltea, stau bine acolo"

...Leonard Doroftei: "Dacă o să trec prin Ploieşti, mi-ar plăcea să trec pe la Leonard pe la bar. Nu am fost pe acolo şi mi-ar plăcea"

...ce va face în România: "O să mă duc la Galaţi, o să fiu cu prietenii. Vreau să mă liniştesc spre sfîrşitul săptămînii"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
lucione
lucione  •  26 Martie 2011, 00:05

Ma LUCICA UITE UN MOTIV PT CARE IL IUbESC PE DOROFTEI MAI MULT DECAT PE TINE >>>niciodata nu te-am vazut sa fluturi steagul romaniei la vreun meci .. tu esti roman numai cand ajungi in romania .. cand esti acolo uiti de noi ..tzi-am vazut toate meciurile si tzi am urmarit cariera inca de la inceput .. esti un mare puch-er probabil cel mai mare care l-am avut vreodata ,, dar noi nu am uitat cum plangea doroftei cu arcadele sparte cu steagul romaniei .. si nici cand spunea ca se lupta in genunchi daca e nevoie .. ca el e roman .. steagul tau unde e lucica?

ss_gabi
ss_gabi  •  25 Martie 2011, 21:54

mai importanta cureaua decat centura =))

eugeniustin
eugeniustin  •  25 Martie 2011, 18:46

imi place stilul lui bute e un campion adevarat si pe langa asta am remarca abia acum ca vorbeste in fraza mai bune si mai lungi ca basescu.bravo

Vezi toate comentariile (6)
Comentează