SPORTURI  »  BOX  »  BUTE PROMITE

Bute: „Păstrez centura!”

Articol de - Publicat joi, 28 februarie 2008 00:00

Lucian Bute e optimist înaintea meciului cu William Joppy, chiar dacă americanul îl avertizează pe român să se pregătească de război

Campionul mondial IBF, românul Lucian Bute, numără orele pînă la meciul cu americanul William Joppy, primul în care îşi va pune în joc centura. Gălăţeanul e pregătit să facă încă un meci mare sîmbătă dimineaţă şi să demonstreze tuturor că e cel mai bun pugilist la categoria supermijlocie. Bute s-a antrenat ca un nebun la Montreal, fiind conştient că are în faţă un adversar periculos, care a fost şi el cinci ani la rînd campion mondial.

- Lucian, ai emoţii înaintea partidei cu Joppy?
- Nu sînt emoţii, e surescitare. Aştept meciul cu nerăbdare pentru că nu mai vreau să stau în tensiune. Încerc să fiu calm, să mă relaxez, dar nu pot să ies din această stare decît la antrenamente.

- Pregătit să-l înfrunţi pe american, un boxer care a luptat cu nume mari de peste Ocean?
- M-am pregătit bine, am făcut multe reprize de sparring. Stau bine psihic şi fizic şi-l aştept pe Joppy. E adevărat, a boxat cu nume mari din box precum Felix Trinidad, Bernard Hopkins sau Jermain Taylor, ca să amintesc doar trei dintre ei.

- L-ai văzut pe casete, care sînt punctele lui forte?
- Da, am văzut partidele cu Hopkins şi Taylor în care a fost învins, dar a rezistat 12 reprize. E agresiv, pune presiune, îi place să atace. Să vedem dacă va fi aşa şi împotriva mea. Eu cred că, după cîteva lovituri, nu va mai fi un leu în ring.

- Îţi pare rău că meciul nu se va vedea în România la TV?
- Enorm. Aş fi vrut să-i fac pe români fericiţi, să vadă acasă cum mă bat. Oricum, lor le voi dedica succesul.

- După meci ţi-ai făcut program?
- Da, mai stau o săptămînă prin Canada, îmi pun la punct treburile pe aici şi vin acasă. Voi rămîne în România pînă după meciul lui Adrian Diaconu, pe 29 martie.


Cadou pentru părinţi
Lucian e foarte legat de familia sa, care trăieşte în continuare la Pechea, în judeţul Galaţi. El a spus că dacă ar fi să le facă un cadou părinţilor, le-ar plăti o călătorie în Canada. "Ei n-au ieşit niciodată din România. Mi-ar plăcea să vină şi să vadă cu ochii lor cum trăiesc eu aici, la Montreal", a spus boxerul.

Fără sex
Bute e partizanul abstinenţei sexuale înainte de meciuri. "Cu patru săptămîni înainte de o luptă, sînt cuminte. Aceea e perioada de antrenamente intense şi nu mă gîndesc la altceva decît la meci. Pe cînd eram la lotul naţional al României, ca amator, am avut o aventură cu o seară înainte de o dispută în ring şi am plătit preţul. Aveam picioarele moi după prima rundă", a mărturisit Lucică.

Gata de război
"Prietene, fii pregătit pentru un război!", a avertizat adversarul lui Bute, William Joppy. "Le-am jurat susţinătorilor mei din Washington că mă voi întoarce cu centura IBF în valiză. Şi eu ştiu să-mi ţin promisiunile. Mă aflu într-o formă absolut perfectă", a spus americanul. "Bute? Ştiu la ce să mă aştept din partea sa. Am vizionat ultimele lui şase meciuri. E mare, are alonjă şi un jab excelent, dar mă pricep să-l aduc într-o situaţie jenantă. El încă nu a înfruntat un boxer de calibrul meu", s-a lăudat Joppy.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
 •  29 Februarie 2008, 21:59

indiferent de rezultat suntem alaturi de tine mult succes :)

 •  29 Februarie 2008, 11:39

Pe canalul dunarea- marea neagra.

 •  28 Februarie 2008, 16:20

Cele mai noi stiri din Galati pe - galateni.net/forum

Vezi toate comentariile (14)
Comentează