SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE, CAMPION MONDIAL

Bute, refuzat din nou? » Johnson: ”Nu vor ca această luptă să aibă loc! Vor să-l ţină în siguranţă!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 august 2011 00:00 / Actualizat sambata, 13 august 2011 00:54

După Mikkel Kessler şi Kelly Pavlik, Glen Johnson este cel de-al treilea pugilist care este pe cale să refuze oferta de a boxa împotriva lui Lucian Bute.

Boxerul jamaican al cărui nume fusese cel mai des vehiculat pentru a-l înlocui pe Kelly Pavlik pentru meciul din 5 noiembrie nu a fost mulţumit de oferta financiară pe care i-au făcut-o cei de la Interbox şi evită să spună dacă o va accepta sau nu.

După Mikkel Kessler şi Kelly Pavlik, Glen Johnson este cel de-al treilea pugilist care este pe cale să refuze oferta de a boxa împotriva lui Lucian Bute.

Boxerul jamaican al cărui nume fusese cel mai des vehiculat pentru a-l înlocui pe Kelly Pavlik pentru meciul din 5 noiembrie nu a fost mulţumit de oferta financiară pe care i-au făcut-o cei de la Inter box şi evită să spună dacă o va accepta sau nu.

Al doilea refuz din motive financiare

Glen Johnson este cel de-al treilea nume care se adaugă pe lista celor care nu vor să-l înfrunte pe Bute. Jamaicanul a declarat pentru site-urile americane (fightnews.com şi boxingnews24.com) că nu ştie dacă va accepta oferta celor de la Interbox, motivînd că intenţia clubului canadian este ca acest meci să nu se dispute.

Chiar dacă nu au dezvăluit suma care le-a fost oferită, membrii echipei lui Glen Johnson au precizat că aceasta a fost ”mai mică cu mai mult de un milion decît i se oferise primului adversar, Kelly Pavlik”.

”Nu vor ca această luptă să aibă loc!”

Jamaicanul care se află pe locul 7 în clasamentul mondial al categoriei supermijlocii a vorbit despre discuţiile care au avut loc în aceste zile cu staff-ul lui Lucian Bute şi a explicat de ce crede că cei de la Interbox nu îşi doresc cu adevărat ca el să fie următorul adversar al campionului mondial IBF.

Cred că ne-au făcut o ofertă sub aşteptări, pentru că nu vor ca această luptă să aibă loc. S-au gîndit că nu vom accepta şi au procedat aşa în loc să spună: nu vrem să  boxăm împotriva lui Glen Johnson. Sînt de atîta timp în această lume ca să ştiu cînd o propunere este serioasă. Cred că Lucian îşi doreşte acest meci, dar promoter-ului său îi este teamă să-i ridice nivelul. Îşi doresc să-l menţină în siguranţă. Nu au încredere în el aşa cum ar trebui. Este un luptător foarte bun. Are nevoie de acest meci pe care poate îl va cîştiga sau poate îl va pierde..este pregătit pentru un asemenea meci”, a declarat jamaicanul.

”Bute ştie în ce direcţie se îndreaptă lucrurile. Ştiu că poate concura foarte bine şi el ştie asta. Ne cunoaştem foarte bine şi sîntem conştienţi că nu este o luptă uşoară. Cred că promoter-ul său ar trebui să aibă mai mult curaj. Bute ar trebui să vorbească cu oamenii lui. Ştiu că vrea acest meci”, a adăugat Johnson.

Leon Margules, promoter-ul jamaicanului, a vorbit despre situaţia cu care se confruntă, precizînd că este momentul ca Bute să boxeze în faţa unor adversari cu adevărat periculoşi:  ”Oamenii lui ştiu că o luptă cu Glen ar fi pe viaţă şi pe moarte. De aceea au făcut o ofertă atît de mică”.

Pavlik:Nu merg să mă lupt pe alune cu un stîngaci”

În urmă cu o săptămînă, Kelly Pavlik a făcut un anunţ-şoc cu două două zile înaintea partidei pe care ar fi trebuit să o dispute pe 6 august în faţa conaţionalilor săi cu Darryl Cunningham. Americanul a declarat că nu mai vrea să boxeze şi că renunţă şi la meciul cu Lucian Bute, motivînd că nu este mulţumit de oferta care i-a fost făcută. ”Nu merg să mă lupt pe alune cu un stîngaci. Dacă meciul s-ar fi ţinut în America, poate că aş fi acceptat. Nu mă duc să mă bat cu Bute la Montreal pe 1,3 milioane de dolari. Ar fi o prostie din partea mea să accept aşa ceva. Acolo ar trebui să-l bat măr timp de 12 reprize pentru a fi desemnat câştigător”, a afirmat fostul campion mondial, adăugînd că promoterii lui l-au considerat ”o marionetă”.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (64)
nicolas84
nicolas84  •  16 August 2011, 07:43

@ crixus ... e fix invers

legion.etrangere
legion.etrangere  •  15 August 2011, 13:18

@botizan...Habar nu ai ce vorbesti! Esti un ametit si ma enervezi! In plus esti si necunoscator ca sa nu zic cam prostut! Mai invata in legatura cu sportul acesta apoi baga-te in seama, nu inainte!

waingro
waingro  •  15 August 2011, 04:54

in lupta de aproape, in clinci e super, un stil american de box, cu toate astea cred ca nu are sanse nici in fata lui Froch nici a lui Bute. Kesseler e foarte bun iara, a castigat in fata lui Froch dar eu consider ca a fost meci egal sau victorie Froch( dar asa e cand lupti in depalasare), oricum Kessler e la acelasi nivel cu Froch, Bute . Artur Abraham iasa din discutie la momentul acutal. Alte doua nume care eu consider ca sunt la nivelul astora sunt : Bernard Hopkins, Jean Pascal ( cu toate ca sunt la light , pot cobori in categorie ), iar din cate imi amintesc chiar Lucian Bute vb de o viitoare confruntare.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează
Close