SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Claudia Nechita s-a calificat la Tokyo » Delegația României a ajuns la 87 de membri

Claudia Nechita (în albastru) FOTO IMAGO
Claudia Nechita (în albastru) FOTO IMAGO

Articol de - Publicat duminica, 06 iunie 2021 16:17 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 16:37

Claudia Nechita a trecut în turneul preolimpic de la Paris de o fostă campioană mondială și a apoi în duelul decisiv de turcoaica Guldagi Aycan. Pugilista „tricoloră” este a doua reprezentantă a boxului românesc care a obținut biletul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după Cosmin Gîrleanu (52 kg).

În turneul de calificare de la Paris, în limitele categoriei 57 de kilograme, românca a înfruntat-o în „optimi" pe nemțoaica Ornella Wahner, campioană mondială în 2018. A fost o victorie în unanimitate pentru „tricoloră". 

„Nechita a boxat magnific pentru a o învinge pe campioana mondială din 2018. Românca a învins-o la toate capitolele și a câștigat toate reprizele. A fost 5-0 la final", a scris site-ul "olympics.com", unde se transmite turneul de la Paris. 

Duminică, în „sferturi", sportiva legitimată la CSA Steaua București, asistată în colț de antrenorul lotului național, Adrian Lăcătuș, a trecut tot cu 5-0 de reprezentanta Turciei, Guldagi Aycan.

Cum primele șase pugiliste din turneu obțin calificarea la Tokyo, prin calificarea în semifinale, românca este sigură de poziția sa. Nechita va boxa în semifinale cu italianca Irma Testa, dar meciul e doar de palmares.

Claudia a visat întotdeauna să ajungă la Tokyo. Ea chiar și tatuat pe brațul drept o boxeriță care se antrenează, având în fundal cercurile olimpice. „Sunt eu care mă gândesc la Tokyo”, a declarat românca atunci. 

Claudia Nechita este al 87-lea sportiv român care obține calificarea la Jocurile Olimpice. La ediția precedentă, de la Rio de Janeiro, boxul românesc a avut un singur reprezentant, pe Mihai Nistor.

Claudia Nechita s-a calificat la Tokyo » Delegația României a ajuns la 87 de membri
Tatuajul Claudiei Nechita făcut cu gândul la Tokyo

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Fuga unui campion mondial din România comunistă: „Am fugit în Franța ascuns în lada unui TIR, unde am stat 36 de ore!”

EXCLUSIV Cum a rămas Mihai Leu fără 20.000 de mărci și a trebuit să lucreze la un abator din Germania: „Asta mă doare foarte tare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează