SPORTURI  »  BOX  »  CENTURA DE AUR

Investiţia pentru organizarea Centurii de Aur a fost suportată de autorităţile locale şi alte firme: "Toţi banii au venit din sponsorizări!"

Articol de - Publicat joi, 12 septembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 septembrie 2013 22:33

Federaţia a cheltuit 350.000 de euro pentru organizarea turneului de la Constanţa, dar investiţia a fost suportată integral de autorităţile locale şi alte firme


Media Consulta International, agentia de publicitate care a adus Barcelona în România, pentru un amical cu Dinamo, în august 2012, s-a ocupat şi de organizarea Centurii de Aur, turneul de box de la Constanţa, care a avut loc la Pavilionul Expoziţional din Mamaia.

Mihai Craiu, directorul executiv al companiei, spune că gala a suportat costuri de 350.000 de euro, dar banii au venit exclusiv de la sponsori. "Gala asta a costat mai mult decît bugetul federaţiei pe un an. Ei nu mai au bani nici de salarii. Am găsit sprijin la autorităţile din Constanţa. Acest lucru a stat la baza desfăşurării competiţiei pe litoral", a declarat Craiu.

Ar vrea turneul în iulie sau august
Directorul Media Consulta admite că ar fi fost mai bine ca ringul să fie amplasat într-o sală de sport, putînd astfel să asiste mai mulţi spectatori. "Constanţa ne-a întins o mînă. Ne-au asigurat pentru competitori cazare, masă, pază, plus sala de la Pavilionul Expoziţional din Mamaia. Nu puteam să facem nazuri. Eu mi-aş fi dorit să organizez turneul vara, în iulie, august, dar de unde găsesc eu cazare atunci? De exemplu, în august, hotelul Yaki, al lui Hagi, a avut încasări de 640.000 de euro. Ca să înţelegeţi cît de greu e să organizăm competiţia în plin sezon", a subliniat Craiu.

Dezinteres din partea televiziunilor
Mihai Craiu ar fi dorit să ofere unei televiziuni de sport turneul " Centura de Aur". "Nu am pus condiţii, nu am cerut bani pe drepturile TV, numai că televiziunile au fost dezinteresate. TVR a acceptat să transmită înregistrat galele finale, iar Neptun TV, postul local, care se poate vedea oriunde în ţară, pe satelit, a transmis direct", a declarat Mihai Craiu.

"Românii uitaseră de Centura de Aur. Ca să-i aducem înapoi, la box, trebuie să le arătăm că turneul are valoare. Vom invita din nou Cuba, Rusia şi alte naţiuni importante în box, iar competiţia va avea prestanţa din anii '80-'90"
Leonard Doroftei, preşedinte FR Box

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează