SPORTURI  »  BOX  »  BOX / CENTURA IBF LA CATEGORIA SUPERMIJLOCIE / VICTORIE

Lucian Bute e noul campion mondial la categoria supermijlocie!

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 octombrie 2007 00:00

Romanul l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio, fostul campion mondial, si i-a luat acestuia centura IBF. Un croseu de stinga, urmat de o directa de dreapta sI un uppercut de stinga l-au facut groggy pe sud-american, Bute terminind meciul cu lacrimi in ochi. “Dragi romani, v-atI trezit la 5 dimineata ca sa ma vedeti si sper ca nu v-am dezamagit. Va dedic victoria tuturor”, a transmis Bute. Nu si-a uitat nici familia. “Mama, te iubesc! stiu ca nu te-ai uitat la meci!”, sI lacrimile au inceput sa-i siroiasca pe obraji.

21 de victorii (17 prin KO) are Bute la profesionism

Senzational cit de tare e in pumni Bute!
Pina in runda a 11-a romanul nu stralucise. A stat la bataie cu Berrio, un pugilist foarte bun, a primit multe lovituri, dar a rezistat. Ochiul sting al lui Lucian era aproape inchis dupa o directa de dreapta primita in runda a treia. “Nu mi-a fost teama nici un moment. Am respectat intocmai programul pe care il pregatisem cu antrenorul Stephan Larouche. Nu m-am abatut de la planul nostru. stiam ca o data sI o data il voi prinde, se va descoperi”, a declarat Bute. si a venit runda a 11-a. In coltul ringului, romanul a atacat ca o fiara ranita. A trimis un croseu de stinga, l-a agatat pe Berrio, dupa care a urmat directa de dreapta sI un upercut de stinga. Sud-americanul era in lumea viselor, nu se mai putea tine pe picioare. Romanul devenea campion mondial la IBF si le arata tuturor romanilor ca are un pumn naprasnic.

400.000 de dolari pentru Bute - este cea mai mare bursa din cariera sa

“Dedic victoria tuturor romanilor!”
Lucian Bute e un sufletist. Inainte de meci, cind “Desteapta-te romane!” a rasunat in Bell Center din Montreal, galateanul si-a pus mina dreapta la inima sI a trait momentul cu lacrimi in ochi. La final, dupa victorie, a plins in hohote cind a vorbit la telefon cu mama sa, cu taal sau, la Pechea, in judetul Galati. “Dedic victoria tuturor romanilor. Sper ca v-am facut fericiti. E o zi minunata pentru mine, o zi cum nu am mai trait pina acum”, a declarat Bute.

Interviu / Lucian Bute: “Tip de fericire”
Lucian, felicitari pentru victorie. Ce simtI acum cind ai devenit campion mondial IBF, cind centura e la tine?
Sint foarte bucuros. A fost o seara exceptionala aici la Montreal, am muncit mult ca sa ajung aici, dar Dumnezeu m-a ajutat sI am reusit sa-mi indeplinesc visul. (Citeste continuarea interviului, click aici)

“Dedic victoria tuturor romanilor. Sper ca v-am facut fericiti. E o zi mununata pentru mine, o zi cum nu am mai trait pina acum”
Lucian Bute

Leonard Doroftei: “stiam ca Bute va cistiga prin KO!”
Campion mondial in 2002, cind l-a invins pe argentinianul Raul Balbi, Leonard Doroftei a comentat pentru Pro Tv meciul dintre Bute si Berrio. Inca de la inceput Mosu’ a spus ca Lucian va cistiga prin KO. “La felul cum s-a pregatit, Bute nu are cum sa nu cistige. O va face inainte de limita”, a spus Doroftei. “Boxul romanesc profesionist e pe miini bune. Nimeni nu va putea sa-I ia centura de acum incolo pentru mult timp”, a mai spus Leonard Dorin, cel care a deschis calea victoriilor romanesti la Inter box.

In careul de asi!
Lucian Bute era pe locul 4 in lume la categoria supermijlocie inaintea meciului cu Berrio, dar ar putea urca pe 3. Britanicul Joe Calzaghe, campionul de la WBO e recunoscut ca numarul 1 la aceasta categorie. Acesta e neinvins in 43 de meciuri, avind 32 din acestea cistigate prin KO.
(Citeste continuarea articolului, click aici)

Playtech: BOMBĂ! Ianis Hagi, umilit de Radu Banciu. Mesajul HALUCINANT al jurnalistului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează