SPORTURI  »  BOX  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Mihai Leu a vorbit la superlativ despre frații Klitschko: „Oameni de admirat, un exemplu bun pentru ucraineni”

Mihai Leu
Mihai Leu

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 09:57 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 11:14

Mihai Leu (53 de ani), fost campion mondial de box, a vorbit la superlativ despre Vladimir (45 de ani) şi Vitali Klitschko (50 de ani), actualul primar al Kievului, care luptă în războiul declanșat de Vladimir Putin, președintele Rusiei, în Ucraina.

Prieten bun cu cei doi campioni ucraineni, Mihai Leu a declarat că frații Klitschko sunt pregătiți să dea totul pentru a-și apăra țara.

„Am vorbit cu Vitali cu vreo 10 zile înainte să înceapă războiul și mi-a zis: «Mihai, dacă începe ceva, și eu și Vladimir suntem pregătiți să dăm totul»

Cred că exemplul contează foarte mult. Vladimir, care nu are treabă cu politică, dar era plecat în diferite locuri, a lăsat tot, a venit în Ucraina și s-a alăturat soldaților. Sunt oameni de admirat, sunt un exemplu bun pentru ucraineni”, a declarat Mihai Leu la Digi24.

Burleanu a întâmpinat la graniță 13 fotbaliști de la Dinamo Kiev și Șahtior: „Vom continua să ajutăm” + unii au plecat deja din țară
Război în Ucraina
Burleanu a întâmpinat la graniță 13 fotbaliști de la Dinamo Kiev și Șahtior: „Vom continua să ajutăm” + unii au plecat deja din țară

Cum îl descrie Mihai Leu pe Vitali Klitschko

Mihai Leu și Vitali Klitschko s-au cunoscut în Germania, la o sală de box din Hamburg, în urmă cu aproape 30 de ani, iar cei doi au legat o prietenie strânsă.

„Vitali e un om extraordinar, când făceam amândoi box mai ieșeam la o cafea, în oraș. E un om foarte normal, asta am admirat la el, indiferent de nivelul la care a ajuns se comportă foarte normal. Dacă l-am sunat a răspuns, m-a sunat înapoi. Și-a făcut mereu timp pentru prieteni. Chiar dacă a ajuns sus în politică, a rămas cu picioarele pe pământ. 

A intrat în politică pentru că de foarte mult timp îi plăcea, spre deosebire de Vladimir, care nu e deloc interesat de subiectul ăsta. Cred că a făcut-o bine. Din ce am observat, și oamenii din Kiev sunt foarte mulțumiți de ce face pentru ei, cred că va ajunge și mai sus”, a mai spus Mihai Leu.

Mihai Leu este primul român care a devenit campion mondial la box, în 1997, la categoria semimijlocie. Vitali Klitschko a fost campion mondial de box la categoria grea. Vitali are un palmares impresionant: 45 de victorii, dintre care 41 prin K.O., și două înfrângeri. Din 2014, e primar al Kievului. Fratele său, Vladimir a fost la rândul său campion modial la categoria grea.

VIDEO.Marian Savu, fost fotbalist Șahtior: „Era o unitate între Rusia și Ucraina, parcă erau aceeași țară”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Rusia NU mai există pentru FIFA! Obligată să își schimbe denumirea la meciuri + alte două pedepse fără precedent în istorie

Fotbaliștii unei echipe de primă ligă din Ucraina, refugiați în București » Anunțul făcut de Nicușor Dan

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează