SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Misiune îndeplinită » Viorel Simion l-a învins pe mexicanul Edgar Riovalle

Viorel Simion celebrează victoria obţinută în meciul cu mexicanul Riovalle
Viorel Simion celebrează victoria obţinută în meciul cu mexicanul Riovalle

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 09 februarie 2012 23:42

Viorel Simion a făcut, ieri, încă un pas spre îndeplinirea visului de a boxa pentru titlul mondial. Românul l-a învins prin decizie unanimă pe Edgar Riovalle.

Aclamat de peste 1500 de oameni care au umplut pînă la refuz Sala Rapid şi motivat de victoriile obţinute de compatrioţii săi, Viorel Simion a obţinut cel de-al 15-lea succes la profesionism, în faţa lui Edgar Riovalle, prin decizie unanimă (119-109, 119-108, 120-108), păstrîndu-şi centura mondială WBC Intercontinentală, la categoria pană.

În faţa unui adversar pe care nu îl cunoştea aproape deloc, "Bombardierul" Simion a dat dovadă de curaj şi a început în forţă confruntarea cu mexicanul Riovalle. A atacat incisiv, s-a apărat cu inteligenţă în faţa loviturilor puternice venite din partea lui Edgar, dominînd confruntarea fără emoţii prea mari.

După şase reprize în care nu toate atacurile au reuşit să-şi atingă ţinta, în cea de-a şaptea românul l-a pus de două ori la pămînt pe agilul Riovalle, însă fără succes. Nici în următoarele cinci, lucrurile nu s-au schimbat, iar majoritatea loviturilor au mers într-o singură direcţie, dinspre Simion spre mexican.

Un pic epuizat, dar încurajat frenetic de fata cea mare care a strigat fără încetare pe parcursul meciului, Viorel Simion a încheiat cu capul sus o confruntare care l-a dus cu un pas mai aproape spre îndeplinirea visului, acela de a boxa cu titlul mondial pe masă.

"A fost o victorie muncită. Sînt fericit pentru rezultat. Mulţumesc publicului care m-a susţinut fără oprire. Ţinta rămîne aceeaşi, titlul mondial" (Viorel Simion)

REZULTATE

MECIURI AMATORI

LUMINIŢA TURCIN-Diana Gherghel (categorie olimpică 75 kg)
STELUŢA DUŢĂ-Mariana Răducanu (categoria olimpică 51 kg)
IONUŢ GHEORGHE-Georgian Popescu (categoria olimpică 69 kg)
RĂZVAN ANDRIEANA-Alexandru Marin (categoria olimpică 56 kg)
*sportivii bolduiţi au cîştigat meciurile

MECIURI PROFESIONIŞTI

CORINA CĂRLESCU (ROM)-Aleksandra Petrova (Bul), categoria pană, victorie prin knock-out tehnic
RĂZVAN COJANU (ROM)-Bekim Pagga (Ger), categoria grea, victorie prin abandon
RONALD GAVRIL (ROM)-Andreij Loginovs (Lit), categoria supermijlocie, victorie prin decizie unanimă
BOGDAN DINU (ROM)-Muhammed Ali (Ger), categoria grea, victorie prin KO (prima repriză)
*sportivii bolduiţi au cîştigat meciurile

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
marius_rapidus
marius_rapidus  •  10 Februarie 2012, 07:14

Un meci perfect, Viorel e intr-un progres continuu! Riovalle a rezistat uimitor, un adevarat luptator mexican, dar a fost coplesit. In orice moment ar fi putut intoarce meciul daca era lasat. Are un fizic perfect pentru categorie, stie sa loveasca pana si cu umarul si nu si-a pierdut luciditatea nici un moment. A simulat o data ca e atins, dar Viorel si-a vazut de treaba si bine a facut. La el se vede rezultatul unei MUNCI temeinice, gandita pe ani de zile. De mult nu am mai vazut un luptator atat de complet si de rapid! M-a incantat, Bravo Viorele si echipei, mergeti inainte! Cred ca cheia meciului a fost abordarea fara tatonare, cateva lovituri la ficat l-au sensibilizat pe mexican.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează