SPORTURI  »  BOX  »  JO

O victorie și 3 înfrângeri » Bilanțul românilor la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra

Articol de - Publicat duminica, 15 martie 2020 20:29

Bogdan Arădoaie a trecut de primul tur la turneul de calificare pentru JO de la Londra, în timp ce Cristina Cosma, Robert Jitaru și Daniel Burciu au părăsit competiția

Pugiliştii români au început de sâmbătă asaltul pentru Tokyo 2020 la turneul de calificare dedicat Europei, competiție care are loc la Londra. Prima zi nu a adus niciun bilet de Tokyo pentru pugiliștii români.

Robert Jitaru (57 kg) s-a înclinat cu 0-5 în fața lui Samuel Kistohurry din Franța, Daniel Burciu (plus 91 kg) a pierdut cu 0-5 la danezul Morten Givskov, iar Cristina Cosma (60 kg) a fost învinsă cu 5-0 de poloneza Aneta Rygielska.

Duminică, a venit şi prima victorie pentru „tricolori" grație lui Bogdan Arădoaie (81 kg), care a trecut de bulgarul Blagoi Naidenov, după ce arbitrul a întrerupt meciul cu 30 de secunde înainte de final. 

Românul mai are nevoie de încă două victorii pentru a ajunge la calificarea pentru JO. În următoarele zile vor mai intra în ring Cosmin Gîrleanu (52 kg), Eric Tudor (69 kg), Sorin Caliniuc (75 kg) și Claudia Nechita (57 kg). 

Competiția din Marea Britanie se închide pe 24 martie. În condiții normale, cei care nu câștigaseră un bilet pentru Tokyo mai aveau o șansă la turneul mondial, care ar trebui să se desfășoare în luna mai, la Paris, însă rămâne de văzut dacă aceasta se va mai disputa în condițiile pandemiei de coronavirus.

#vafibine Campanie GSP » Peste 100 de vedete din sportul românesc au înregistrat mesaje speciale pentru fani: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează