SPORTURI  »  BOX  »  COMENTARIU

Octavian Pescaru despre victoria lui Mayweather: "Regele n-a murit. Trăiască regele!"

Articol de GSP - Publicat luni, 16 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 15 septembrie 2013 21:12

"Cu siguranţă o să mă bată şi pe mine cineva, dar nu acum, ci poate peste 20 de ani.

Mulţi erau neînvinşi înainte de a mă întîlni pe mine, iar după ce m-au intîlnit în palmaresul lor a apărut un L – Lost ! Aşa se va întîmpla şi cu Canelo !", spunea Floyd Mayweather înainte de confruntarea cu Saul "Canelo" Alvarez. Aroganţe marca Money May, gîndeau detractorii săi, însă în ring Mayweather le-a închis gura tuturor. Pur şi simplu l-a surclasat pe copilul teribil al Mexicului!

Cu alte ocazii un puncher redutabil, Alvarez a avut aceeaşi problemă ca şi celelalte 44 de victime ale lui Floyd. Realmente nu l-a putut atinge, sau dacă a reusit să plaseze cîte o lovitură a făcut-o rar şi fără a-l avaria pe american. Afişînd o pregătire fizică impecabilă, Mayweather a executat în ring un soi de balet cosmic. A zburdat din prima pînă în ultima repriză şi a scos sufletul din Alvarez, pe care l-a lovit cînd şi cum a vrut. Părea că ar putea boxa cu aceeaşi prospeţime chiar şi 30 de runde, aşa cum se boxa acum 100 de ani.

Nici o clipă mexicanul nu a lăsat impresia că ar putea apleca balanţa în favoarea sa. Cel în faţa căruia s-au înclinat boxeri de calibru precum Shane Mosley, Kermit Cintron, Carlos Baldomir sau Austin Trout, a părut de-a dreptul zăpăcit de dansul ireal şi aproape nepămîntean al lui Mayweather. Pînă şi publicul a priceput repede că Saul n-are nici o şansă. La început ostil lui Mayweather, apoi fierbinte şi vocal la adresa lui Alvarez, formidabilul cor al suporterilor mexicani a amuţit începînd cu runda a 5-a. Cu fiecare minut scurs devenea limpede că Saul Alvarez nu are cum să întoarcă soarta meciului în favoarea sa.

Mayweather era pur şi simplu prea bun şi cîştiga relaxat rundă după rundă! Una peste alta, victoria lui Mayweather n-a fost deloc o surpriză ci doar o reconfirmare a valorii formidabile a celui pe care din ce în ce mai mulţi tind să-l considere cel mai bun boxer al tuturor timpurilor.

Marea surpriză a venit însă de pe foile de arbitraj. Sute de milioane de privitori din 160 de ţări au rămas cu gura căscată cînd, cu un nod în gît, ring announcer-ul Jimmy Lennon Jr. a anunţat socoteala primului arbitru judecător, Cynthia J. Ross...114-114!!! Mayweather era knockdown pentru prima oară în carieră. Efectiv nu pricepea ce se întîmplă. Au redresat întrucîtva situaţia ceilalţi doi judecători, Dave Moretti şi Craig Metcalfe, care au văzut ceva mai limpede, 116-112, respectiv 117-111 în favoarea lui Mayweather.

De remarcat că toţi cronicarii de box, de la BBC, ESPN, The Guardian, NY Times, ş.a.m.d., care au ţinut propriul punctaj au văzut, fără excepţie, o victorie mult mai drastică a americanului. "E absolut penibil ca această cucoană care a băgat în buzunar 8.000 de dolari ca să fie arbitru judecător a putut să emită o asemenea decizie tembelă", nota publicaţia americană Bleacher Report. Pentru Mayweather, capitolul Saul "Canelo" Alvarez s-a încheiat, însă pentru presa mondială se naşte o nouă întrebare: "Who’s next for Floyd ?". Cine va fi următorul său adversar vom afla cu siguranţă în această toamnă, însă întrebarea care se pune este..."S-a născut, oare, acela care-l va detrona pe regele boxului, Floyd "Money" Mayweather?"

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
nusu_d
nusu_d  •  18 Septembrie 2013, 14:54

Si Brancusi, dupa cum te exprimi cred ca esti homosexual. Sau poti femeie si nu stim noi. Dar daca nu esti femeie esti homosexual pasiv ;-)

brancusi
brancusi  •  17 Septembrie 2013, 22:37
Postat de nusu_d pe 17 Septembrie 2013, 18:34

Mda, pai cineva de nivelul meu inseamna mult peste tine. Daca atat ai inteles dumneata...Cand vii cu argumente stupide(ca sa fiu elegant) si esti ironizat te superi, asta e ;-) Nu stiu ce intelegi dumneata prin atitudine gregara dar in fine. Adevarul e ca ma pot pune la mintea fiecaruia daca e nevoie si cateodata unii chiar cer o replica la "nivelul" lor. Dumneata ai avut o astfel de atitudine sarind sa musti pe cei care au alte pareri despre un anumit "boxer". La revedere!

Nivelul tau?!?Doamne fereste, esti la fel de inteligent cat un limax si grav instabil psiho-emotional(o dovedesc fluctuatiile si contrazicerile din comentariile tale)..O sa ramai pe veci macinat de frustrarea ca de cand te-au eliberat de la Casa Copilului(pana si numele-ti tradeaza provenienta) nu existi,esti nimeni,sau unul din milioanele de distrusi care nereusind sa faca nimic in viata lor stau decat si injura si blameaza tot ceea ce nu inteleg sau le depaseste conditia.Destul am pierdut din nou timpul cu tine,mars la maro!

nusu_d
nusu_d  •  17 Septembrie 2013, 18:34
Postat de brancusi pe 17 Septembrie 2013, 17:04

Nu cunostintele despre box sunt carenta ta,ci atitudinea gregara(si fac un mare efort sa fiu elegant),asa ca respectele tale sunt tardive si nu ma intereseaza absolut nimic emanand dinspre tine,poti juca in continuare linistit la dublu cu cineva de nivelul tau,gen ala cu pseudonim de impresar...

Mda, pai cineva de nivelul meu inseamna mult peste tine. Daca atat ai inteles dumneata...Cand vii cu argumente stupide(ca sa fiu elegant) si esti ironizat te superi, asta e ;-) Nu stiu ce intelegi dumneata prin atitudine gregara dar in fine. Adevarul e ca ma pot pune la mintea fiecaruia daca e nevoie si cateodata unii chiar cer o replica la "nivelul" lor. Dumneata ai avut o astfel de atitudine sarind sa musti pe cei care au alte pareri despre un anumit "boxer". La revedere!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează