SPORTURI  »  BOX  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Oleksandr Usyk, campionul mondial la categoria grea, s-a alăturat fraților Klitschko și luptă să apere Kievul

Usyk vs Joshua/ foto: Guliver/GettyImages
Usyk vs Joshua/ foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 martie 2022 15:38 / Actualizat marti, 08 martie 2022 11:12

Oleksandr Usyk (35 de ani), boxer ucrainean, campion mondial la categoria grea, s-a înrolat în armata Ucrainei și luptă să apere Kievul, după invazia dictată de Vladimir Putin.

Usyk se alătură astfel fraților Klitsckho, Vitali și Vladimir, foști campioni mondiali la categoria grea, care luptă pe front pentru a apăra capitala Ucrainei.

Dezvăluire horror în Times: frații Klitschko, pe „lista neagră” a mercenarilor asasini Wagner!
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Dezvăluire horror în Times: frații Klitschko, pe „lista neagră” a mercenarilor asasini Wagner!

Oleksandr Usyk s-a înrolat în armata Ucrainei

Usyk s-a întors în Ucraina, unde s-a înrolat în armată și luptă să apere Kievul. Campionul mondial se afla în negocieri pentru revanșa cu Anthony Joshua, după ce ucraineanul l-a învins pe englez anul trecut, deposedându-l de centurile WBA, IBF, WBO și IBO.

Ucraineanul se afla în orașul Sheffield când a izbucnit războiul, iar mai multe voci din țara sa îl acuzau că a fugit în Anglia pentru a scăpa de război. Campionul mondial s-a întors însă acasă și a ținut să infirme aceste supoziții.

Acuzat de Zelenski de complot, patronul lui Șahtior, numit „Președintele războiului”, susține acum Ucraina » Motivul din spatele deciziei
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Acuzat de Zelenski de complot, patronul lui Șahtior, numit „Președintele războiului”, susține acum Ucraina » Motivul din spatele deciziei

„Dragă Ucraina și dragi ucraineni, unii au scris despre mine că am fugit. Nu este adevărat, am avut o călătorie de lucru și acum m-am întors. Sunt acasă. Prieteni, trebuie să ne unim și să depășim această situație, pentru că ne confruntăm cu dificultăți excepționale.

Sunt foarte copleșit de emoții și sunt foarte îngrijorat pentru țara mea și pentru poporul nostru. Prieteni, trebuie să oprim acest război și trebuie să o facem împreună”, a scris Usyk pe Twitter.

„Nu știu când o să mă întorc în ring. Țara și mândria mea sunt mai importante pentru mine decât centurile”, a mai spus Usyk, potrivit CNN.

Analiză lucidă a lui Oleg Protasov, adăpostit la marginea Kievului: „Putin ne-a subestimat”

CS Mioveni își pune cantonamentul la dispoziția refugiaților din Ucraina: „Ajutăm cum și cu ce putem”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
badie
badie  •  02 Martie 2022, 22:57
Postat de ionescugeorge77 pe 02 Martie 2022, 17:28

...cine i asta ?

Actualul campion la categoria grea care detine urmatoarele centuri: WBA, IBF, WBO si IBO, neinfrant la profesionisti. E banuit ca ar avea picamer in pumni, dar nu s-a demonstrat niciodata. Tu cine esti ?

clubman
clubman  •  02 Martie 2022, 18:09

Daca astia au ajuns sa apere Kievul, vai de mama lor...LOL

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Martie 2022, 17:28

...cine i asta ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează