SPORTURI  »  BOX  »  INTERVIU

SPECIAL GSP Mihai Nistor, singurul boxer care l-a făcut knock-out pe Anthony Joshua, încurcat de coronavirus » Aștepta al treilea meci la profesioniști în SUA

157 de meciuri a strâns Nistor în cariera de boxer amator: 138 victorii și 19 înfrângeri
157 de meciuri a strâns Nistor în cariera de boxer amator: 138 victorii și 19 înfrângeri

Articol de - Publicat joi, 19 martie 2020 13:06

„Supergreul” Mihai Nistor, 29 ani, aștepta al treilea meci la profesioniști în SUA la sfârșitul lui martie, dar criza coronavirsului îl obligă să-și refacă planurile. Boxerul ieșean se pregătește momentan acasă și visează la centura supremă cu diamante.

Dublu medaliat cu bronz la Europenele de box (2011, 2015) și un titlu mondial la AIBA Pro Boxing în palmares (2015), Mihai Nistor a trecut de aproape un an la profesionism. A luptat deja de două ori în ring în noua lui postură, a învins de fiecare dată prin KO, adversarii fiind mexicanii Christian Mariscal (5 decembrie) și Jaime Solorio (23 ianuarie).

  • Intrarea lui în agenția lui Oscar de la Hoya, „Golden Boy", i-a deschis porțile pe piața americană, unde a obținut primele succese către centura cu diamante. 
  • „Prin supervizerul meu, Laurențiu Popa, am semnat acolo. Am apucat să-l cunosc între timp și pe match-maker-ul lui De La Hoya, Roberto Diaz", spune Nistor.

Mihai Nistor: „Am fost aplaudat la scenă deschisă de la primul meci"

Pandemia coronavirsului l-a blocat și pe el acasă, lângă Iași, în satul Totoești. „Discutasem să mai antamăm un meci în SUA până la finalul lunii martie, dar planul nu mai are sens acum cu toată această nebunie. Așteptăm!", subliniază Nistor. 

Are acasă o veritabilă sală de antrenamente, unde își menține tonusul: „S-a schimbat total pregătirea față de perioada de amatori. Evident, e mult mai greu, doar că ritmul nu e așa intens, ceea ce-mi convine. La profesioniști ai meciuri la intervale mai lungi de timp, modifici intensitatea doar în ultimele două săptămâni înaintea disputei".

E fascinat de lumea boxului profesionist: 

„Oamenilor le place show-ul. Eu am fost aplaudat la scenă deschisă încă de la prima partidă pentru stilul și prestația mea. Poate voi părea ipocrit, dar când am făcut acest pas mi-am zis de la început că nu mă interesează banii, ci mă gândesc doar la performanță. Vreau titlul mondial și să scriu istorie pentru România. Ăsta e gândul cel mai mare care mă împinge înainte"
- Mihai Nistor pentru GSP

Mihai Nistor: „Cu două excepții, toți au încercat să se folosească de mine"

Evită să vorbească despre bursele avute deocamdată la profesioniști, „sunt confidențiale, banii îi păstrez în bancă, nu sunt genul să-mi fac cine știe ce cadouri extravagante după victorii".

Se uită acum cu detașare către anii petrecuți în lumea amatorilor: „În afara primului meu antrenor, Nicolae Chipiroc, și a maestrului Virgil Fâșie, cu care lucrez acum, toți au încercat doar să se folosească de mine. Oameni ca Relu Auraș sau Valentin Vrânceanu n-au nicio valoare în fața mea. Nu mai există. Nu-i interesează decât banii, nu rezultatele. Am pus însă capăt acestor dispute, nu vreau să-mi mai amintesc, fiindcă acum sunt focusat exclusiv către titlul mondial la profesioniști".

„Idolul meu e Mike Tyson. Mi-ar plăcea să-l cunosc personal. I-am citit și autobiografia, care e formidabilă. Știu că a avut și episoade foarte dure în viață, dar pentru mine e un model în ring. Și eu, ca și el, am avut la un moment prea mare încredere în niște oameni care nu meritau asta.

Cosmin Gârleanu are șanse să ajungă la medalie la Olimpiadă. Cred că va fi singurul român în ring la Tokyo. Are nevoie de un pic de șansă la tragerea la sorți, iar sfatul meu, după ce am trecut prin experiența de la Rio 2016, e să-și găsească un preparator fizic personal. Eu simt asta acum, când încep să-mi fructific potențialul cu adevărat" - Mihai Nistor

Nistor, singurul care l-a învins prin KO pe Joshua

Palmaresul lui Nistor cuprinde un moment important, care-l ajută inclusiv acum la promovarea în lumea profesioniștilor: e singurul boxer din lume care, la amatori, l-a bătut prin KO pe deținătorul centurilor reunite ale greilor, britanicul Anthony Joshua! S-a întâmplat la Europenele de la Ankara (2011), unde românul a obținut bronzul, după ce l-a învins pe traseu pe Joshua.

157 de meciuria strâns Nistor în cariera de boxer amator: 138 victorii și 19 înfrângeri

Citește și alte știri din box:

CORONAVIRUS / Daniel Ghiță, revoltat: „Împușcăm românii care vor să vină acasă? Starea de urgență e o aberație, Gigi Becali e un exemplu”

VIDEO O nouă tragedie pentru Floyd Mayweather! Unchiul său a murit la doar 58 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează