BOX  ·  TURNEUL PREOLIMPIC

TURNEUL PREOLIMPIC // Pugiliștii români vor la Jocurile Olimpice: „Este competiția vieții noastre”

Cristina Cosma și Robert Jitaru s-au pregătit împreună vara trecută, pe Litoral
Cristina Cosma și Robert Jitaru s-au pregătit împreună vara trecută, pe Litoral

Articol de — Vineri, 13 Martie, 14:17

Două fete și 7 băieți participă la turneul preolimpic de la Londra. România nu are până acum niciun pugilist calificat la Tokyo.

„Este competiția vieții noastre, cea mai importantă din viața unui sportiv. Este de totul sau nimic, pe viață și pe moarte. Încercăm să dam tot ce avem mai bun din noi , dacă nu acum dăm totul atunci când?! Este visul meu și probabil visul tuturor sportivilor de mare performanță, o medalie olimpică", spune Robert Jitaru (22 de ani), "tricolorul" care va lua startul în calificările olimpice, la categoria 57 kg.

Elevul lui Dumitru Dorobanțu și George Perțea, care are în carieră două titluri europene under 22, la Brăila 2017 și Tg. Jiu 2018, e încrezător în șansele sale.

Vor calificarea în cuplu!

Pentru Robert Jitaru, turneul preolimpic de la Londra are o încărcătură dublă. Acolo va fi și iubita lui, Cristina Cosma, care luptă pentru calificarea la Tokyo. Cei doi s-au văzut după mult timp în care au stat departe unul de celălalt. 

Cristina (23 de ani) este și ea vicecampioană europeană la categoria de vârstă sub 22 de ani. Visul lor este să meargă împreună la Tokyo și, de ce nu?, să urce și pe podiumul olimpic.

„Eu și Cristina avem un vis, să fim împreună la Jocurile Olimpice. Și să ne calificăm în același timp, avem noi un plan”, a adăugat Robert.

Dragoste la prima vedere

Povestea lor a început acum patru ani. „L-am văzut la un meci la noi în sală, la București. Mie nu-mi plăcea boxul masculin, nu aveam o părere foarte bună despre el. L-am văzut boxând, era mai micuț, avea o freză într-o parte, mi se părea atât de frumos și, când am văzut cum boxează, mă întrebam cine e băiatul ăsta”, își amintește Cristina Cosma. 

De partea cealaltă, Robert a „ochit-o” și el pe iubita sa tot în sala de box și imediat i „s-au aprins călcâiele”: „Prima data când am văzut-o m-am îndrăgostit de ea, a fost ca o scânteie între noi”, spune Robert Jitaru.

Cristina și Claudia, două bilete pentru România

Antrenorul lotului național de fete, Adrian Lăcătuș, merge la Londra cu două dintre cele mai talentate sportive: Cristina Cosma și Claudia Nechita.

„Este mai greu, uneori, să te califici decât să iei medalii, dar totul e greu pe lumea asta. Și dacă ne ferim de greutăți nu știu ce căutăm în sportul ăsta. Noi suntem obișnuiți cu greul, cu munca și vom face tot ce depinde de noi pentru a ne califica. Mai departe vom vedea”, a declarat Adrian Lăcătuș. 

Al doilea turneu de calificare la JO este programat la Paris, în luna mai.

Teama de coronavirus

Boxerii tricolori au fost câteva zile în Italia, la un stagiu comun de pregătire cu lotul Italiei, dar s-au întors urgent când a izbucnit epidemia de coronavirus. Și acum îngrijorarea e mare vizavi de starea de sănătate a pugiliștilor. Ultima perioadă de pregătire a avut loc la Izvorani, la Complexul Olimpic. "Sperăm să ne întoarcem toți sănătoși, cu cât mai multe bilete pentru Jocurile Olimpice", a declarat antrenorul Dumitru Dorobanțu.

Lotul României la turneul preolimpic

Masculin
Cosmin Gîrleanu (52 kg), Robert Jitaru (57 kg), Eric Tudor (69 kg), Sorin Caliniuc (75 kg), Paul Andrei Arădoaie (81 kg), Cristian Filip (91 kg), Daniel Burciu (plus 91 kg). 
Antrenori: Dumitru Dorobanțu, George Perțea

Feminin
Cristina Cosma (60 kg), Claudia Nechita (57 kg).
Antrenor: Adrian Lăcătuș

„Abia aștept să înceapă concursul, mă simt pregătită atât psihic, cât și fizic. Îmi doresc foarte mult să mă calific, apoi să vină și medalia olimpică” 
Claudia Nechita, 57 kg

"Eu mă simt pregătit și sper să vin cu o calificare și cu o medalie de la Tokyo" 
Andrei Arădoaie, 81 kg

Vezi și:Câștigătoarea Survivor a divorțat. Crunt ce i-a făcut fostul soț! Imagini greu de privit pentru Elena Ionescu

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Hamburger - Wehen Wiesbaden

Digi 1
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Heidenheim - Erzgebirge Aue

Digi 2
14:30 Fotbal, Bundesliga 2

Dynamo Dresden - Stuttgart

Digi 4
16:30 Fotbal, Bundesliga

Monchengladbach - Union Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Bundesliga

Padeborn - Borussia Dortmund

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1