SPORTURI  »  BOX  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Vladimir Klitschko a vorbit despre războiul din Ucraina pe Wembley, în fața a zeci de mii de oameni: „Provocările pe care le trăim zi de zi sunt mai importante decât viețile noastre”

Vladimir Klitschko
Vladimir Klitschko

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 aprilie 2022 00:11 / Actualizat duminica, 24 aprilie 2022 09:50

Vladimir Klitschko (45 de ani), fost campion mondial la categoria grea, a avut un mesaj special înainte de lupta dintre Tyson Fury - Dillian Whyte.

Ucraineanul, care luptă alături de fratele său, Vitali, în războiul dintre Ucraina și Rusia, a apărut pe un ecran gigant amplasat pe Wembley și le-a vorbit celor aproape 100.000 de oameni prezenți la gala din Londra.

Dolgopolov îi răspunde lui Rublev, care a declarat că se simte discriminat: „Un singur cuvânt: «Bucha»”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Dolgopolov îi răspunde lui Rublev, care a declarat că se simte discriminat: „Un singur cuvânt: «Bucha»”

Vladimir Klitschko, mesaj pe Wembley din Ucraina

„Bună seara. Sunt ucrainean, sunt Vladimir Klitschko! Aș fi vrut să fiu alături de voi, la Londra, dar după cum știți, avem propria noastră luptă aici.

Este cea mai importantă luptă din viața noastră. Le mulțumesc prietenilor și partenerilor din toată lumea pentru sprijin și pentru strângerile de fonduri.

Provocările pe care le trăim zi de zi sunt mai importante decât viețile noastre. Dar suntem mai puternici știind că avem susținerea noastră. E nevoie de tot ajutorul vostru pentru mamele, tații și copiii din Ucraina. Vă rog să nu vă opriți. Avem nevoie de voi mai mult ca oricând”, a spus Vladimir Klitschko.

Vladimir Klitschko dezvăluie cum ascund rușii ororile din Mariupol

Fostul boxer a vorbit zilele trecute despre situația din Mariupol, unul dintre cele mai bombardate orașe de la începerea războiului.

 „Crematoriu mobil. Asta folosesc criminalii de război ruși în Mariupol, pentru a-și ascunde crimele. Apogeul groazei”, a transmis Vladimir Klitschko, pe Twitter.

Am văzut trupurile fără suflare ale fraţilor mei ucraineni, case distruse şi familii care au pierdut totul. Nu pot să renunţ. Am văzut brutalitate, tortură şi viol. Am fost la Bucha şi Kramatorsk, locurile masacrelor. Armată rusă a legat oameni înainte de a-i ucide, inclusiv copii. Militarii au violat femeile şi le-au lăsat acolo, pe stradă. În Bucha, lângă Kiev, erau cadavre peste tot. Unul dintre acestea, aflat la pământ, era al unui domn în vârstă. A fost ucis cu sânge rece, lângă bicicletă, în timp ce se îndrepta spre casă. O execuţie, o crimă de război. Masacrul de la Bucha este un genocid. 

De când a început războiul, peste 400 de copii au murit, plus mii de civili. Mulţi au fost torturaţi, apoi ucişi. Nu îmi vine să cred că sunt oameni care pot să le facă aşa ceva altor persoane. Avem nevoie de ajutor! Nu avem nevoie de armate, ci de arme, ca să ne putem apăra casele, pământul nostru!
- Vladimir Klitschko

Citește și: 

Mircea Lucescu, atacat în Ucraina: „Cine este el pentru țara noastră?” + Cine îl apară

Zinchenko, emoționat de sprijinul oferit de Manchester City, după ce Rusia a invadat Ucraina: „Nu pot descrie ce am simțit, am avut lacrimi în ochi”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
paulg40
paulg40  •  24 Aprilie 2022, 14:55

Interesant cine va finanta puternic in "tara de margine"dupa razboi.Mai mult ca sigur si populatia va fi inlocuita.Sunt vanduti pentru totdeauna ucrainenii.Klitschko nu este ucrainean.Face filmari cine stie de prin ce locatii linistite si incita ca si celalalt neucrainean la scandal la razboi.

naghiugabriel
naghiugabriel  •  24 Aprilie 2022, 14:25

aici nu e vorva de istorie e vorba despre ce genocid a declansat gunoiul de la kremlin si ce poate sa faca dementul planetei daca doarme prost si i se scoala ca dimineata vrea sa invadeze o tara o face .Dar in Ucraina i sa infundat.Cind te gindesti ca puteam fi noi in locul lor .Mai gindeste ce vorbesti.

vraca56
vraca56  •  24 Aprilie 2022, 06:47

atac la limita bunului simt omitind a spune adevarul. adevar crud si doar cei interesati de istorie pot spune altceva decit acesti indivizi care vor sa care in razboiul altora pe multi. daca ungaria e vazuta nu stiu cum toti vorbesc pe la colturi ca sint cu vina tare ca isi apara tara lor intr-un razboi unde s-a dorit implicarea nato. ue vrea razboi pentru a ascunde fraudele si minciunile despre pandemie la care tante ursule are de dat explcatii. sua doreste prin cei de la conducere razboi pentru a nu avea loc alegerilr din congres pierdute de democrati. vinzari de armament si impingerea romaniei prin rosia montana in a fi exploatata pentru gazele de shist. basrabia nu a fost a romanilor. va place ce spunea acest jelinsky? si doar un florin calinescu si alti citiva au ridicat vocea. cum sa poti ajuta pe cei care si-au batut joc de etnicii romani de ortodoxia de acolo interzisa sa aiba slujbele de INviere? sa fim seriosi romanii stiu bine ce se doreste. declaratii nesabuite despre trimiterea de armament arunca Romania in zona dincolo de gri. Nici Dumnezeu nu mai poate face nimic cind bunul simt lipseste si cind Romania nu are conducere patrioata. atit.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează