BOX  ·  TITLUL MONDIAL

VIDEO+FOTO Cel mai rapid KO într-o finală! Sud-africanul Zolani Tete a scris istorie

FOTO: Guliver/GettyImages +5 FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat duminica, 19 noiembrie 2017 23:13

Pugilistul sud-african Zolani Tete (29 de ani) este noul campion mondial la categoria "Cocoș" în versiunea WBO. Tete a avut nevoie doar de 11 secunde, învingându-l sâmbătă pe conationalul său Siboniso Gonya cu un croșeu de dreapta.

Precedentul record a fost de 17 secunde, și data din 1994, când portoricanul Daniel Jimenez l-a învins pe austriacul Harald Geier.

În vârstă de 25 de ani, Gonya nu a apucat să dea nici măcar o lovitură, iar după ce a primit croșeul a rămas întins minute bune la podea, asistat de personalul medical, sub privirea lui Tete care nu indrăznea să-și sărbătorească titlul. În cele din urmă învinsul și-a revenit și a părăsit terenul însă numai după ce a primit o mască de oxigen.

"Știam că Gonya nu va rezista. Am câștigat în prima rundă! Antrenorii mei sunt cei care își fac treaba în spatele scenei, aș dori să le mulțumesc", a spus Tete după meci.

În vârsta de 29 de ani, Tete traversează o perioadă foarte bună a carierei sale, fiind invincibil din 1 septembrie 2012, când Roberto Sosa a câștigat în fața sa cu 16-3. Victoria de sâmbătă în fața lui Gonya este a zecea consecutivă a sud-africanului.

29 de partide a disputat Tete în cariera sa, sud-africanul având 26 de victorii, dintre care 21 prin KO, și doar 3 înfrângeri

sursa: rappler.comCine este cel mai de temut interlop din România. Poreclit “Ștefan cel Mare” a pus Moldova sub asediu
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
21:00 Fotbal, Liga 1
Gaz Metan - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Milan - Bologna
Digi 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, La Liga
Betis - Valladolid
Digi 4, Telekom 4
Program TV complet

Liga 1