SPORTURI  »  BOX  »  GALA DE LA WASHINGTON

VIDEO+FOTO » Meci decis la puncte între Bute și Jack! Decizie neașteptată a arbitrilor!

Foto: Reuters +10   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 01 mai 2016 06:40

Badou Jack și-a păstrat centura la categoria supermijlocie, versiunea WBC, după ce a terminat la egalitate meciul cu Lucian Bute.

Lupta dintre cei doi a început echilibrat și în primele patru reprize s-a mers umăr la umăr. Suedezul a început să lovească mai mult la corp din repriza a cincea și tot atunci a reușit și cea mai clară lovitură, un croșeu de dreapta în plin în figura lui Bute.

Badou Jack și Lucian Bute au continuat să lupte de la egal la egal și chiar dacă românul și-a folosit mai mult stânga, acesta n-a reușit să o facă tot așa de puternic cum o făcea când scria istorie.

Pe finalul meciului, Bute a încercat să-și atace mai mult adversarul, însă loviturile sale n-au fost deloc convingătoare și Bado Jack și-a continuat stilul personal, cu multe lovituri la corp.

După acest meci, Badou Jack a strâns 20 de victorii la profesioniști, dintre care 12 obținute înainte de final. Are o singură înfrângere și un egal. Bute are o experiență mai mare, reușind să strângă până acum 32 de victorii, dintre care 25 prin KO, 3 înfrângeri și o remiză.

Badou Jack urmează să-l întâlnească în următoarea gală pentru unificarea centurilor IBF și WBC pe DeGale, care l-a învins tot azi pe Medina. Dacă Bute ar fi câștigat astăzi în fața lui Jack devenea singurul pugilist român care ar fi cucerit centuri mondiale la două versiuni.

Decizia oficială: 117-111 primul arbitru pentru Jack, 114-114 doi arbitri. Astfel, partida e declarată ca fiind terminată la EGALITATE!

note
*raportul cu notele arbitrilor

Runda 12: Cei doi pugiliști se lovesc reciproc, dar niciunul nu vine cu o lovitură câștigătoare. Bute s-a dus la bătaie, însă stânga mult așteptată n-a venit și acum decizia stă în mâinile arbitrilor.

Runda 11: Lui Badou Jack îi convine stilul de luptă al lui Bute și continuă să-și păstreze avantajul în fața românului. Deși a forțat ceva mai mult, Lucian nu are deloc lovituri convingătoare. La finalul reprizei, Jack a lovit după gong, dar i-a transmis arbitrului că n-a auzit când s-a sfârșit runda.

Runda 10: Badou Jack continuă în același stil, cu lovituri multe la corp care să-i taie răsuflarea românului. Bute ripostează, însă loviturile sale sunt mult prea ușoare. Totuși, românului i-a intrat un croșeu.

Runda 9: Lui Badou Jack îi mai intră o lovitură în figura lui Bute. Lucian pare un pic nedumerit la finalul acestei reprize.

Runda 8: Suporterii români îl încurajează pe Bute, dar loviturile sale cu stânga parcă nu mai sunt atât de puternice cum erau cândva. În acest ritm îi va fi dificil să-i ia centura lui Badou Jack.

Runda 7: Pentru prima dată în meci cei doi au stat la schimbul de lovituri cu garda lăsată jos. Badou Jack începe să-și scadă ritmul de lovituri, dar Bute continuă să sângereze la ochiul care-i face probleme din runda a 3-a.

Runda 6: Lucian încearcă mai mult seriile de lovituri, totul în văzul lui Mayweather care privește partida de lângă ring, fiind impresarul lui Badou Jack. Bute a ieșit în sfârșit la luptă și pare să-și miște mai mult brațele.

Runda 5: Badou Jack lovește mult la corp, dar până acum fără prea mare efect. Din păcate pentru Bute, suedezul a reușit și cea mai clară lovitură, un croșeu de dreapta intrat în plin în figura românului.

Runda 4: Lucian începe să-și folosească tot mai mult brațul stâng, brațul cu care a făcut istorie în boxul mondial. Ambii pugiliști sunt de valori apropiate, în această repriză Bute are totuși un pic plus.

Runda 3: Bute sângerează la ochiul drept. Cei doi pugiliști au început să lovească mai mult și mai clar. Badou Jack a fost avertizat să nu-și mai țină adversarul de ceafă. Românul a reușit două croșee pe finalul reprizei, încercând să-și adjudece repriza.

Runda 2: Bute nu găsește nicio breșă în apărarea adversarului. Jack stă destul de bine în defensivă, dar chiar și așa atacă ceva mai mult ca pugilistul român. Bute reclamă o lovitură cu cotul.

Runda 1: Lucian a preluat mijlocul ringului și dă senzația că poate să impună ritmul, dar să nu uităm că suntem abia la începutul meciului. Românul a încercat să miște mai mult din brațe, dar niciunl dintre cei doi pugiliști n-au reușit lovituri clare. Cei doi mai mult s-au tatonat.

A început meciul! Nu există regula celor 3 knock-down-uri, doar arbitrul și doctorul pot opri meciul. Vor fi 12 reprize.

06:33

Bute a intrat primul în ring într-un echipament în culorile tricolorului. Românul pare extrem de concentrat și pare să fi așteptat acest meci de o viață! 

Badou Jack a intrat și el în ring într-un echipament auriu cu alb.

06:25

Meciul dintre Bute și Jack va începe în câteva minute! Cei doi pugiliști sunt la vestiare și se pregătesc să-și facă intrarea în ring.

UPDATE / Bute se pregătește să intre în ring și face câteva exerciții de încălzire la vestiare.

 

It's #Showtime #JackBute

A video posted by Lucian Bute (@butelucian) on

Bute are 36 de ani, în timp ce adversarul său suedez e cu patru ani mai tânăr. Românul a mai cucerit centura la categoria supermijlocie în trecut. De partea cealaltă, Badou Jack și-a apărat pentru a doua oară cea mai prestigioasă centură din box.

Într-un sondaj realizat pe GSP.ro, Badou Jack era văzut ca favorit în meciul de duminică dimineață în fața lui Bute. 60% dintre votanți (10127 voturi) considerau că românul n-are nicio șansă. (DETALII)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (103)
haideusicfr
haideusicfr  •  01 Mai 2016, 22:30
Postat de leonv pe 01 Mai 2016, 20:34

Nu cred ca bute este chiar asa slab boxer ca tehnica(parerea mea) cat faptul ca nu are forta in lovituri asa mi se pare mie.

Stai sa vezi *rechunul* the sharc Diaconu numi ain chefuri o tinemeeu

haideusicfr
haideusicfr  •  01 Mai 2016, 22:28

Lucian e ca si Halep.Multapropaganda (atrecut cntarul?????) aialalta si-a facut poze in politista,pompierista etc.Asta este ii iubim pentru ca sunt ai nostri....

leonv
leonv  •  01 Mai 2016, 20:34

Nu cred ca bute este chiar asa slab boxer ca tehnica(parerea mea) cat faptul ca nu are forta in lovituri asa mi se pare mie.

Vezi toate comentariile (103)
Comentează