SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Viorel Simion îşi păstrează titlul WBC Internaţional!

Articol de - Publicat vineri, 30 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 noiembrie 2012 00:16

Viorel Simion a cîştigat joi seara, la Craiova, meciul pentru titlul WBC Internaţional la categoria pană contra filipinezului Ryan Sermona. Românul şi asiaticul au făcut spectacol în ring în primele patru runde.

De la început, cei doi pugilişti nu s-au menajat şi s-au năpustit unul asupra celuilalt. Au fost sute de pumni împărţiţi cu o viteză ameţitoare. În repriza a doua Simion a fost la un pas să-şi facă adversarul KO, a reuşit o serie devastatoare, dar Sermona s-a dovedit a fi un bun încasator. A rezistat pe picioare şi nu a fost nici măcar numărat.

În repriza a treia tirada lui Viorel a continuat, dar scenariul s-a păstrat. Sermona a rezistat cu stoicism şi a lovit şi el ori de cîte ori a avut ocazia. În runda a patra chiar l-a prins pe român în corzi, dar Simiona ieşit repede din clinci, lovindu-şi puternic adversarul cu lovitura sa preferată, croşeul de dreapta.

Şi cînd spectatorii se încinseseră în tribune, mulţumiţi de spectacolul din ring, filipinezul a anunţat că se retrage. A acuzat o accidentare la piciorul drept şi nu a mai putut continua meciul. "Îmi pare rău că s-a terminat aşa. Aş fi vrut să fac mai multe reprize şi poate pînă la urmă l-aş fi făcut knock-out. Important e că am cîştigat şi sper ca următorul meci să fie pentru titlul mondial", a declarat Simion.

Numărul 4 în WBC
Înaintea meciului cu Sermona, Viorel Simion ocupa locul 4 în clasamentul WBC la categoria pană. World Boxing Council ar putea să-l desemneze pe român, în urma victoriei de la Craiova, challenger obligatori la această versiune. În aceste condiţii, românul ar urma să lupte pentru titlul mondial, contra mexicanului Daniel Ponce de Leon. Mexicanul de 32 de ani are 44 de victorii la profesionism şi numai patru înfrîngeri. Viorel Simion e neînvins, avînd 16 succese.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
cordos_eu
cordos_eu  •  30 Noiembrie 2012, 15:19

felicitari Viorel, felicitari Bogdan Dinu si restul!

se7enseas
se7enseas  •  30 Noiembrie 2012, 01:57

Cred ca cel mai mare castig in gala asta, in afara de victoria lui Viorel, a fost Ciprian Apolo. Mi-a placut foarte mult meciul lui, a aratat sigur pe el, tehnica buna, cred ca daca se tine de treaba o sa ajunga departe, fiindca e foarte tanar si are timp cu conditia sa fie sprijinit si promovat bine. Felicitari si celorlalti romani !

dblock
dblock  •  30 Noiembrie 2012, 01:08

felicitari, spre un titlu mai mare!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează