SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2013

Altă lovitură pentru Turul Italiei: Mauro Santambrogio a fost depistat pozitiv cu EPO

Mauro Santambrogio, foto: cyclingweekly.co.uk
Mauro Santambrogio, foto: cyclingweekly.co.uk

Articol de GSP - Publicat luni, 03 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 03 iunie 2013 20:16

Cîştigător de etapă şi loc 9 în clasamentul general al Turului Italiei, Mauro Santambrogio a fost depistat pozitiv cu eritropoietină. Italianul în vîrstă de 28 de ani este al doilea ciclist de la Vini Fantini-Selle Italia care pică testele de sînge, după ce Danilo Di Luca a fost eliminat din Giro tot din cauză că a folosit EPO, informează Gazzetta dello Sport

Considerat unul dintre rutierii care au strălucit în această ediţie a întrecerii din Cizmă, Mauro Santambrogio a cîştigat etapa a 14-a din Turul Italiei, după un atac tîrziu pe căţărarea de final, alături de liderul competiţiei, Vincenzo Nibali. În vîrstă de 28 de ani, rutierul italian a returnat pozitiv cu EPO într-o probă prelevată în prima etapă a Giro, disputată în Napoli. La general, Santambrogio a terminat la 10 minute şi 32 de secunde distanţă de învingătorul Corsei Rosa, conaţionalul Vincenzo Nibali.

Francezul Sylvain Georges (Ag2R), italienii Danilo Di Luca şi Mauro Santambrogio sînt cele trei nume care au fost depistate pozitiv în ediţia 2013 a Turului Italiei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
dinamo4eva
dinamo4eva  •  03 Iunie 2013, 21:18
Postat de hartapel pe 03 Iunie 2013, 19:12

Vorbiti ma baieti macar de sporturi pe care le cunoasteti, cat sa conteze dopingul in tenis? am vazut o statistica la Indian Wells conform careia Nadal alergase 6 km pe parcusul intregului turneu, asta inseamna 6 meciuri in 10 zile, spre deosebire de unii fotbalisti care alearga cate 10 km pe meci. Dopeaza-l pe Hanescu si chiar asa nu va ajunge niciodata in top 10, e usor sa acuzi cand nu cunosti nimic despre acel sport

habar n-ai ce spui . nici macar nu sti cei ala dopaj . dopaj nu inseamna doar rezistenta fizica .

alpin
alpin  •  03 Iunie 2013, 20:44
Postat de dinamo4eva pe 03 Iunie 2013, 19:02

fotbalul ca fotbal . Au mai prins cativa . dar tenisul ? nu stiu un tenismen important prins dopat. , inportant adica top 100 .

Toti tenismanii au anuntat - acum cativa ani - ca, daca vor fi controlati, vor boicota marile turnee. Interesele financiare fiind foarte mari, li s-a facut pe plac!

alpin
alpin  •  03 Iunie 2013, 20:41
Postat de sfantu_mitri pe 03 Iunie 2013, 19:31

Pai nici Lance Armstrong nu a fost gasit vreodata dopat. Ce vrei sa spui?

Lance a fost gasit dopat de mai multe ori. Dar, fie a mituit oameni de la UCI, fie interesele financiare ale organizatorilor Turului Frantei, au determinat ascunderea adevarului. Si in fotbal exista dopaj. Daca si la noi s-a castigat titlul cu ajutorul dopingului, ce sa mai zicem de Germania, tara in care dopajul e politica se stat!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează