SPORTURI  »  CICLISM  »  TRANSFER

Basso a semnat cu Liquigas

Articol de - Publicat joi, 24 aprilie 2008 00:00

Imediat ce va termina perioada de doi ani de suspendare, Ivan Basso se va întoarce în plutonul profesionist alături de echipa Liquigas. Italianul a semnat un acord pe doi ani şi va putea fi văzut pe şosea din primăvara anului viitor


Imediat ce va termina perioada de doi ani de suspendare, Ivan Basso se va întoarce în plutonul profesionist alături de echipa Liquigas. Italianul a semnat un acord pe doi ani şi va putea fi văzut pe şosea din primăvara anului viitor

Preşedintele echipei italiene, Paolo Dal Lago, a declarat: "Este o decizie plină de consecinţe... Sistemul judiciar sportiv s-a comportat mai sever decît era necesar în cazul lui Basso. În ciuda faptului că a primit o pedeapsă nemiloasă, Ivan a menţinut o atitudine calmă şi responsabilă şi a reuşit să îşi facă o auto-critică sănătoasă. Aceste lucruri au recîştigat atît respectul publicului, cît şi din partea colegilor de branşă".

În mai 2007, Basso s-a retras de la Discovery Channel, după ce a recunoscut că s-a dopat. Implicat în celebrul caz Operacion Puerto, cel ce răspundea la numele de cod Birillo a confirmat că pungile de sînge descoperite acasă la doctorul Eufemiano Fuentes erau destinate "reîmprospătării" performanţelor sale din Turul Franţei 2006. Drept urmare, Basso a fost suspendat de către Comitetul Olimpic Italian pentru 24 de luni şi se poate întoarce în competiţiile oficiale după 24 octombrie 2008.

După ce l-a numit pe Basso drept "cel mai mare talent din Italia", Dal Lago a adăugat: "Noi iubim provocările. Îl vom ajuta să îşi recapete încrederea şi forma de care este capabil. Sîntem încîntaţi să îl avem printre noi". Directorul sportiv al celor de la Liquigas, Roberto Amadio, a trasat planurile din anii următori şi a întărit entuziasmul echipei italiene: "Cu Basso vom încerca să devenim cea mai bună echipă din lume în 2009 şi 2010. Profilul nostru este completat cu un rutier impresionant".

Printre performanţele notabile ale lui Ivan Basso putem remarca un Tur al Italiei cîştigat de o manieră autoritară în 2005 şi două podiumuri în Turul Franţei, niciodată ca laureat, dar cu un loc doi în 2005.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  25 Aprilie 2008, 17:34

Drept, un ciclist talentat, dar nu numai pe sosea. Poate a fost prea aspra decizia in cazul lui, dar macar italienii au facut ceva, nu au pus batista pe tambal ca spaniolii in cazul Valverde. E interesant unde s-a dus Basso, Liquigas l-a mai avut pe unul care a castigat Giro si s-a scufundat usor-usor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează