SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Basso pentru CM?

Articol de - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2008 00:00

Tricoul roz din Turul Italiei 2006, Ivan Basso, se poate întoarce în ciclism cu 3 luni mai devreme de data stabilită oficial în suspendarea primită. Propunerea a fost înaintată către CONI (Comitetul Olimpic Italian) de Felice Gimondi în timpul Campionatelor Mondiale de Cyclo-Cross de la Treviso şi este susţinută şi de alţi oficiali, precum Francesco Moser sau Vittorio Adorn. Gianni Petrucci, preşedintele CONI, a promis că va analiza varianta şi că o va trimite înspre UCI, dacă o va găsi justificată.

Colegii de breaslă nu sunt aşa entuziasmaţi de reîntoarcerea ciclistului italian. Într-un interviu pentru Tuttosport, dublul cîştigător al Turului Italiei, Gilberto Simoni a declarat sec: "Nu sînt de acord cu această petiţie de iertare. Basso e descalificat pînă pe 24 octombrie şi aşa trebuie să rămînă! El a gresit şi noi (cicliştii) trebuie să plătim pentru erorile sale. Întregul caz a avut consecinţe nefaste pentru ciclismul mondial şi de aceea trebuie să îşi ispăşească pedeapsa".

Ciclistul de 30 de ani a fost suspendat pînă pe 24 octombrie 2008, după implicarea în Operacion Puerto. În cazul în care comisiile UCI vor considera indicată scurtarea pedepsei, Basso ar putea participa la Campionatele Mondiale disputate în oraşul său natal, Varese. Optimismul ar sfida logica, deoarece nici pînă la această oră Basso nu a primit o ofertă concretă din partea vreunei echipe cu licenţă ProTour.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
 •  30 Ianuarie 2008, 19:56

hai sa bagam toti pastilatii inapoi in tur :(

Vezi toate comentariile (1)
Comentează