SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2014

Cadel Evans, adevăratul cîştigător al primei etape din Turul Italiei: "După doar 20 km parcurşi, stăm foarte bine" ;)

BMC, foto: reuters
BMC, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 10 mai 2014 10:16

Orica GreenEDGE a cîştigat contratimpul de început în Turul Italiei, dar oamenii care au deschis prima şampanie a celei de-a 97-a ediţii sînt cei de la BMC.

Pe străzile mohorîte din Belfast, australianul Cadel Evans şi-a condus exemplar coechipierii, iar cînd ceasurile au tăcut, oamenii în roşu şi negru au contorizat un timp cu un minut şi 26 de secunde mai rapid ca Joaquim Rodriguez şi cu 46 de secunde mai scurt ca cel bifat de Nairo Quintana şi Movistar.

"E un rezultat promiţător, dacă e să luăm în calcul lupta pentru clasamentul general. Avînd în vedere că sînt multe etape în căţărare, e posibil ca avantajul să nu însemne prea mult, dar putem fi încrezători cu asemenea ecart după doar 20 de kilometri de cursă. Cred că avem picioarele necesare să facem mai multe lucruri interesante", a explicat veteranul Evans.

Dacă Evans s-a distanţat de Quintana şi "Purito", singurul favorit care i-a luat faţa a fost Rigoberto Uran, cel care l-a învins pentru australian pentru două secunde.

Australianul Cadel Evans este al treilea favorit la tricoul roz. Cîştigător de Turul Franţei în 2011, liderul de BMC speră să îşi încheie cariera cu o victorie în cursa în care a purtat pentru prima oară tricoul de lider al unui Mare Tur. Se întîmpla în 2002, pe vremea cînd Evans evolua pentru Saeco.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
valentinh
valentinh  •  11 Mai 2014, 10:30

Sal baieti. cea mai mare idiotenie, contratimpul pe echipe...l-as scoate din marile tururi. De ce ? pentru ca unul ca Purito, spre exemplu, are un handicap de 1.40 din prima etapa, pentru ca nu are o echipa de contratimp, iar bunicu' Cadel, care clar e un terminat fata de Rodriquez, se bucura ca un nebun .....ca dupa primii 20km sta bine. Acum cei din echipe mai slabe la contratimp trebuie sa traga ca turbatii sa-i ajunga pe ceilalti. Mi se pare nedrept si inuman; te intrebi de ce ajunge mereu Purito pe 2. Pai de aia, ca sunt contratimpurile care-l omoara. Oricum eu merg pe mana lui si pe Uran, nu vad cine i-ar putea bate. Salutari tuturor celor de pe 2 roti nemotorizate !!!!

phoenixi1983
phoenixi1983  •  10 Mai 2014, 16:57

dar ce treaba ar avea italia cu irlanda?

florinense
florinense  •  10 Mai 2014, 11:49
Postat de soextragpe pe 10 Mai 2014, 11:13

Cre' ca Cadel Erythropoietin e adevaratul castigator!

Destept esti ma..doare?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează