SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Curajosul » Steve Cummings a câștigat etapa a șaptea a Turului Franței: efort solitar în ultimii 15 kilometri

Steve Cummings și bucuria de la final // Foto: Reuters
Steve Cummings și bucuria de la final // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 09 iulie 2016 00:00

Etapa a șaptea a Marii Bucle dintre L'Isle-Jourdain și Lac de Payolle, lungă de 162 km, a fost concepută pentru ca toate luminile să pice pe cățărarea de primă categorie, Col d'Aspin.

Un vârf înalt de 1.500 de metri și peste care primul a trecut britanicul Steve Cummings de la Dimension Data.

Rutierul în vârstă de 35 de ani, care a făcut parte dintr-o evadare masivă de 29 de oameni, a găsit curajul și forța necesare de a lua cursa pe cont propriu cu 15 kilometri înainte de linia de sosire.

La jumătatea acestei aventuri s-a ivit Col d'Aspin, pe care Steve a trecut-o cu bine. "Nu am fost foarte încrezător având în vedere că eram în același grup cu Navarro și Nibali", a spus Cummings care se află la a doua victorie de etapă în Le Tour, după cea reușită în 2015.

Podiumul etapei a fost completat de Daryl Impey și de Daniel Navarro, în timp ce Vincenzo Nibali a încheiat pe patru.

În spatele lui Cummings, s-a petrecut și o scenă hazlie. Când plutonul era aproape de ultimul kilometru, banner-ul cu patru picioare care marchează acest lucru s-a dezumflat și a căzut peste rutieri.

În lupta celor care se gândesc la victoria finală, singurul care a avut de suferit a fost francezul Thibaut Pinot, care a avut o zi grea și s-a dus la aproape zece minute de liderul clasamentului general Greg Van Avermaet.

Belgianul va purta și azi tricoul galben într-o etapă care concurează pentru titlul de cea mai grea rundă din 2016. Se va purta între Pau și Bagnères-de-Luchon pe 183km și are în program Col du Tourmalet, cățărare de categorie superioară plus alte două de primă categorie.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează