SPORTURI  »  CICLISM  »  ACCIDENTARE

20 de fracturi și operații în serie! Egan Bernal, favorit la Turul Franței: „Aproape m-am omorât, dar știți ceva? Sunt recunoscător lui Dumnezeu”

Egan Bernal s-a fotografiat alături de personalul medical de la clinica Universidad de la Sabana, unde a fost operat și îngrijit FOTO Imago Images
Egan Bernal s-a fotografiat alături de personalul medical de la clinica Universidad de la Sabana, unde a fost operat și îngrijit FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 08 februarie 2022 09:19 / Actualizat marti, 08 februarie 2022 09:19

Columbianul Egan Bernal, ciclistul celor de la Ineos, intră într-o perioadă lungă de recuperare, după ce a suportat mai multe operații în urma căzăturii teribile suferite în luna ianuarie. 

Campion en titre al Il Giro și primul columbian învingător în Turul Franței în 2019, Egan Bernal are în față o provocare aproape la fel de mare precum cățărarea finală pe Mont Ventoux.

 Ciclistul în vârstă de 25 de ani a părăsit, în fine, clinica Universidad de la Sabana din Bogota la care a fost tratat și operat după îngrozitorul accident suferit la finalul lunii ianuarie. 

Atunci, Egan Bernal s-a ciocnit violent cu un autobuz în timp ce se antrena pe bicicleta sa de contratimp. Impactul a fost atât de puternic încât a suferit 20 de fracturi diferite, suportând apoi multiple intervenții chirurgicale și proceduri la coloana vertebrală, picior, genunchi și piept.

Egan Bernal a suferit 20 de fracturi diferite

La ieșirea din spitalul în care s-a aflat timp de 14 zile, s-a fotografiat cu personalul medical care l-a îngrijit cu multă atenție. Bernal a recunoscut că a fost aproape de deces și că apoi s-a găsit într-un risc de 95% de a rămâne paraplegic, conform site-ului cyclingnews. 

„Aproape m-am omorât, dar știți ceva? Sunt recunoscător lui Dumnezeu că m-a supus acestei probe. Va fi cea mai dură cursă din viața mea, însă am avut și am un grup excelent de oameni în jurul meu", a scris Egan într-o postare pe Instagram. „Acum e timpul să mă recuperez. M-am întors!", a adăugat.

Din cele 20 de fracturi suferite, 11 au fost la coaste. A avut, de asemenea, ambii plămâni perforați. I s-au făcut trei operații diferite pentru femurul și rotula rupte, ca și pentru stabilizarea porțiunilor toracică și cervicală ale coloanei vertebrale. 

„În acest moment, pacientul este în faza a treia a traumei, gata să înceapă procesul de reabilitare. Nu are complicații, toate rănile și problemele suferite au fost stabilizate", au notat medicii de la clinica Universidad de la Sabana, adăugând că a fost externat, dar va face recuperarea tot acolo, ca pacient extern. 

Cinci ani la Ineos

La începutul anului, pe 10 ianuarie, câștigătorul Turului Italiei semnase un nou contract pe cinci ani cu echipa Ineos Grenadiers, până în 2026. Bernal își fixase drept posibil obiectiv pentru acest sezon Turul Franței, pe care dorea să-l câștige a doua oară după ce anul trecut l-a ratat pentru a putea concura în Il Giro. 

Columbianul are deja patru ani petrecuți la Ineos, team căruia i s-a alăturat în 2018, venind de la echipa italiană Androni Giocattoli-Sidermec.

Citește și: 

SPECIAL GSP Cum se „machiază” o tiranie » Legătura dintre revolta sângeroasă din Kazahstan și ciclismul de top din Europa

Mai mulți români au furat 20 de biciclete ale delegației Italiei la Campionatele Mondiale de ciclism » Unde au fost găsite

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează