SPORTURI  »  CICLISM  »  IL GIRO

Evenepoel a dat lovitura în prima etapă a Turului Italiei

Remco Evenepoel pe traseu FOTO Imago Images
Remco Evenepoel pe traseu FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 21:22 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 21:29

Belgianul Remco Evenepoel (23 de ani) s-a impus în prima etapă a Turului Italiei, desfășurată între Fossacesia şi Ortona pe distanța de 19,6 km

„Il Giro” a pornit, sâmbătă, la drum cu un contratimp pe care l-a câştigat unul din cei doi mari favoriţi ai acestei ediţii. Belgianul Remco Evenepoel s-a impus la capătul celor 19,6 km de contratimp, îmbrăcând pentru prima oară tricou roz de lider.

Campionul mondial en titre şi câştigătorul Turului Spaniei anul trecut, belgianul de la Soudal-QuickStep a fost cronometrat în 21: 28, fiind urmat la 22 secunde de italianul Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) şi la 29 secunde de portughezul Joao Almeida (UAE Team Emirates). 

„Sunt superfericit. Este cel mai bun rezultat pe care îl putem obține", a spus Evenepoel. „Am zis în autobuz că m-am gândit că va fi 21:30 pentru a câștiga, și în cele din urmă a fost 21:18, așa că am fost destul de aproape. M-am simțit de la început într-un ritm bun, mereu aceeași treaptă de viteză, aceeași cadență."

Evenepoel a dat lovitura în prima etapă a Turului Italiei
Remco Evenepoel pe podium FOTO Imago Images

Nu mă concentrez cu adevărat pe diferențele de timp. Am vrut doar să încerc să câștig etapa și în cele din urmă am câștigat-o, astfel încât misiunea e realizată" - Remco Evenepoel

Roglic pe șase

Slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma), celălalt mare favorit la câştigarea „Il Giro", s-a clasat pe locul 6, la 43 de secunde în urma lui Evenepoel.

Duminică este programată a doua etapă între Teramo și San Salvo, pe distanţa de 201 km. Turul Italiei se încheie pe 28 mai, la Roma

55 de kma fost media de viteză a lui Remco Evenepoel în contratimpul dintre Fossacesia şi Ortona

Citește și: 

Supertransfer la Dinamo! „Dulăii” au adus un pivot nou » Are 2,03 metri și a jucat patru sezoane în Liga Campionilor

El e primul lucky loser ajuns într-o finală Masters 1000 » Ce obiecte nu lipsesc niciodată din bagajul său

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează