SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

Supertransfer la Dinamo! „Dulăii” au adus un pivot nou » Are 2,03 metri și a jucat patru sezoane în Liga Campionilor

Miklos Rosta într-un meci din Champions League Foto Imago
Miklos Rosta într-un meci din Champions League Foto Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 20:20 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 21:11

Campioana României, Dinamo, a semnat contractul cu Miklos Rosta, 24 de ani, pivotul care vine de la Pick Szeged, echipă de Liga Campionilor

Internaţionalul maghiar Miklos Rosta a parafat contractul cu CS Dinamo Bucureşti până în 2026, a comunicat, azi, campioana României pe pagina sa de Facebook, așa cum anunțase Gazeta la finalul lunii martie, imediat după încheierea parcursului în Liga Campionilor al echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Miklos Rosta: „Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Xavi Pascual”

Miklos Rosta are 24 de ani și evoluează pe postul de pivot. El a evoluat în ultimele patru sezoane în competiția supremă europeană cu Pick Szeged, marcând 42 de goluri în 2022-2023. Pick s-a oprit în play-off-ul pentru sferturile de finală, fiind învinsă de două ori de Telekom Veszprem, 36-23 și 38-33. 

„Sunt bucuros că îmi pot continua cariera la Dinamo Bucureşti, un club care înregistrează, an de an, tot mai multe succese în Liga Campionilor. 

Ştiu că Dinamo mai este renumită şi pentru suporterii săi şi sper să le intru repede în inimi. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Xavi Pascual şi voi da totul pentru ca echipa să-şi atingă obiectivele", a declarat Rosta.

Născut pe 14 februarie 1999, la Gyor, Miklos Rosta (2,03 m, 115 kg) a debutat în handbalul mare la numai 16 ani, când a fost inclus în lotul echipei Grundfos Tatabanya. După patru ani la Tatabanya, s-a transferat la Pick Szeged, cu care a câştigat două titluri de campion naţional (2021 şi 2022), fiind aproape de al treilea, în acest sezon. 

Jucător complet, Rosta a marcat 31 de goluri pentru naţionala Ungariei la Campionatul Mondial 2023 (Polonia şi Suedia), fiind nu doar un excelent pivot, ci şi un bun executant al aruncărilor de la 7 metri, notează Agerpres.

Rosta este un pivot valoros, un jucător complet. Este foarte bun în atac, este foarte bun în apărare, poate să alerge pe contraatac fără probleme, poate executa aruncările de la 7 metri. 

Pentru Dinamo este un pas înainte, deoarece consider că Miklos poate fi unul dintre cei mai valoroşi pivoţi din lume în viitor", a declarat directorul sportiv al lui Dinamo, David Barrufet.

Citește și: 

Final de poveste » Rapid se oprește în sferturile Ligii Campionilor, învinsă clar de Vipers
VIPERS - RAPID
Final de poveste » Rapid se oprește în sferturile Ligii Campionilor, învinsă clar de Vipers
Cine este adversara Soranei Cîrstea în finala de la Reus » Mama ei a câștigat patru turnee de Grand Slam
WTA REUS / PORTRET
Cine este adversara Soranei Cîrstea în finala de la Reus » Mama ei a câștigat patru turnee de Grand Slam

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
creeperno807
creeperno807  •  06 Mai 2023, 22:41

Intr-o buna zi o sa castigam si trofeul

calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  06 Mai 2023, 21:19

Bravo Dinamo! Asa se castiga respectul!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează