SPORTURI  »  TENIS  »  WTA REUS / PORTRET

Cine este adversara Soranei Cîrstea în finala de la Reus » Mama ei a câștigat patru turnee de Grand Slam

Elizabeth Mandlik în acțiune la Reus Foto Catalonia Open
Elizabeth Mandlik în acțiune la Reus Foto Catalonia Open

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 18:53 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 19:22

Adversara Soranei Cîrstea în finala turneului WTA 125 de la Reus este americanca Elizabeth Mandlik, 21 de ani, locul 147 mondial. Meciul pentru titlu va fi duminică, de la ora 14:00

Elizabeth Mandlik a trecut în semifinale de Dayana Yastremska, 149 WTA, cu 7-5, 4-6, 6-4, în două ore și 15 minute

Americanca are un nume de familie cu rezonanță familiară, care duce cu gândul la anii 1980 și la Cehoslovacia. Într-adevăr, Hana Mandlikova, acum în vârstă de 60 de ani, este mama tinerei jucătoare. Ea s-a căsătorit în 1986 cu Jan Sedlak, australian de origine cehă. Doi ani mai târziu au divorțat, dar între timp cvadrupla campioană de Mare Șlem primise cetățenia țării de la Antipozi.

Elizabeth Mandlik are mamă campioană de Mare Șlem

În mai 2001, Hana a născut gemeni, pe Elizabeth Hana și Mark Vilem, tatăl lor fiind un prieten care apoi nu a mai avut vreun rol în creșterea copiilor. Mandlikova, partenera ei, Sydney Biller, și copiii locuiesc la Brandenton, în Florida.

Ambii joacă tenis, dar Elizabeth a ajuns la nivel profesionist. Primele rezultate notabile au venit anul trecut, când a reușit și prima victorie pe un tablou principal, la San Jose. Hana a și antrenat-o pe fiica ei, dându-i în continuare sfaturi.

Cine este adversara Soranei Cîrstea în finala de la Reus » Mama ei a câștigat patru turnee de Grand Slam
Elizabeth Mandlik și fratele ei, Mark

Voiam să fiu schioare. La început nu-mi prea plăcea tenisul. Mama mă lăsa să merg la antrenamente când voiam, când nu aveam chef, nu mă duceam – Elizabeth Mandlik

Elizabeth Mandlik, gălăgioasă și tenace

Stilul său nu aduce deloc cu al mamei, care era mult mai ofensiv. La 1,70 metri, Elizabeth admite că nu e cea mai impozantă, dar speră să compenseze cu tenacitate și o abordare agresivă. „Strig, sunt vocală, spun C’mon, let’s go! la fiecare punct. Poate să pară enervant, dar pe mine mă ajută să-mi înving emoțiile pe teren", spunea după ea un meci din calificările de la Australian Open 2023.

„Antrenorul meu, Sebastian Eguez, îmi spune că pentru a juca bine, trebuie să fac pasul în față și să lovesc tare. Sunt scundă, dar rapidă. Dacă rămân în spate, mingea adversarei mă va ucide", descrie ea plastic.

A văzut câteva meciuri ale Hanei, dar doar pentru că și-a dorit. „Niciodată nu a venit dinspre mama. Ea vrea să-mi fac propriul drum, propria istorie", a explicat tânăra. Ea adăuga pentru site-ul ITF că ”mi s-a părut mereu destul de ușor să fiu fiica unei foste mari jucătoare. Pentru mine este mama, o ascult. În casa din Praga e plin de trofee, dar asta nu mă intimidează”.

Ce crede Hana Mandlikova, care a fost și ea fiica unui celebru sprinter cehoslovac, Vilem Mandlik? „Te poate ajuta sau te poate copleși. Încerc să le explic copiilor mei că nu este viața mea, ci a lor. De aceea le-am angajat un antrenor și am vrut să stau un pic deoparte la un moment dat. Lucrurile nu au mers, așa că am preluat eu o vreme rolul acesta”.

119 e loculcel mai bun atins de Elizabeth Mandlik, pe 7 noiembrie 2022

Mandlikova spune că a fost important că i-a putut da lui Elizabeth ponturi utile din propria experiență de jucătoare. Acum tânăra lucrează cu bolivianul Emilio Sebastian Eguez, 27 ani.

Citește și: 

Sorana Cîrstea e în finala turneului din Catalunya » Cu cine va juca în ultimul act
WTA REUS
Sorana Cîrstea e în finala turneului din Catalunya » Cu cine va juca în ultimul act
El e primul lucky loser ajuns într-o finală Masters 1000 » Ce obiecte nu lipsesc niciodată din bagajul său
ATP MADRID
El e primul lucky loser ajuns într-o finală Masters 1000 » Ce obiecte nu lipsesc niciodată din bagajul său

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează