CICLISM    •   TURUL ITALIEI 2018

GIRO D'ITALIA. Alertă pentru Chris Froome! A pierdut deja un minut la general, în Turul Italiei, și azi e o etapă complicată

Miercuri, 09 Mai

Problemele continuă pentru Chris Froome în Turul Italiei. După ce a căzut înainte de startul contratimpului individual din Ierusalim, în prima etapă, britanicul de la Sky a fost implicat într-un blocaj în ultimul kilometru din etapa a patra, la întoarcerea competiției în Cizmă.Froome nu a putut trece de alți rutieri implicați într-o căzătură pe străzile înguste din orașul sicilian Caltagirone, a pierdut 21 de secunde față de câștigătorul etapei, Tim Wellens (Lotto Fix All), dar, mai important, 17 secunde față de rivalii Tom Dumoulin (Sunweb) și Thibaut Pinot (Groupama-FDJ).

Britanicul în vârstă de 32 de ani este pe locul 20 la general, la 54 de secunde de Dumoulin, o marjă cu care nu e obișnuit din restul Tururilor în care a participat.

"Am pierdut poziția într-un moment critic al cursei. Sunt optimist în ceea ce privește zilele care vin, pentru că mă simt bine în general. Acum, vreau doar să trec de Etna (nr. etapa de mâine)", a explicat Froome, citat de cyclingnews.com.

Azi, etapă grea

Astăzi are loc o primă luptă importantă pentru clasamentul general, în munți. În Sicilia, într-o etapă de 153 de kilometri, între Agrigento și Santa Ninfa, plutonul va avea de parcurs întreaga distanță pe coasta Mediteranei, ceea ce poate duce la rupturi de ritm în pluton din cauza vântului.

În plus, ultimii 80 de kilometri sunt puternic vălurați, cu o cățărare de final cu rampe de 13%, înaintea unui finiș plat de 1500 de metri. Mâine, plutonul va ajunge pe Etna, în prima luptă de calibru între rutierii de clasament general.

 stage 5 profile 670

Clasamentul general:

1 Rohan Dennis (Aus) BMC  14:23:08  
2 Tom Dumoulin (Ned) Sunweb 0:00:01  
3 Simon Yates (GBr) Mitchelton-Scott 0:00:17  
4 Tim Wellens (Bel) Lotto Fix All 0:00:19  
5 Pello Bilbao (Spa) Astana 0:00:25  
6 Maximilian Schachmann (Ger) Quick-Step Floors 0:00:28  
7 Domenico Pozzovivo (Ita) Bahrain-Merida    
8 Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ 0:00:34  
9 Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe 0:00:35  
10 Carlos Betancur (Col) Movistar

Comentarii (3 ) Adaugă comentariu

valiza.epo  •  09 Mai 2018, 13:34

Problema lui Lance Froome este ca, in sfarsit, a fost voie sa fie prins dopat!! El ramane intentional inafara luptei cu speranta ca daca sta cuminte va fi iertat pentru folosirea dopingului. Sa speram ca va avea soarta celuilalt Lance, cel autentic!!! OUT din sport!!!

Marco Boos  •  09 Mai 2018, 12:01

încă nu l-au suspendat pe *** ăla de frum nu are cum sa cistige turul Italiei și turul Franței daca nu se dopeaza la fiecare cursa ar trebui controlat sau este mina in mina cu foru mondial de ciclism o face cu buna stiinta

Costel Tudor  •  09 Mai 2018, 11:22

Nici o problema , am auzit ca a facut iarasi o criza de astm si trebuie sa se trateze !!!

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase