CICLISM  ·  CORONAVIRUS

Încă o competiție majoră amânată: Turul Franței a fost mutat în toamnă

Paris, mereu orașul de final Foto:Guliver/GettyImages
Paris, mereu orașul de final Foto:Guliver/GettyImages

Articol de — Joi, 16 Aprilie, 13:54

Ediţia 2020 a Marii Bucle se va disputa între 29 august şi 20 septembrie, cu startul la Nisa şi sosirea la Paris, conform noii programări confirmate miercuri de Uniunea Ciclistă Internaţională 

Iniţial, Le Tour era prevăzut să se desfăşoare în acest an între 27 iunie şi 19 iulie, dar pandemia de COVID-19 a bulversat întreg calendarul competiţional. Niciodată, de la înfiinţarea sa în 1903, Turul Franţei nu a pornit atât de târziu. 

În această situație, Turul Spaniei va fi mutat către finalul sezonului. UCI a anunţat, de asemenea, prelungirea perioadei de suspendare a competiţiilor cicliste până la 1 iulie, concluzie a unei reuniuni cu reprezentanţii fenomenului, echipe, rutieri şi organizatori. 

Calendar extrem de aglomerat

Campionatele Mondiale pe şosea, de la Aigle-Martigny (Elveţia), au fost menţinute în schimb la datele iniţiale, între 20 şi 27 septembrie, ceea ce înseamnă că participanţii la Turul Franţei vor avea o pauză de şase zile înainte de a concura şi la Mondiale. 

Încă nu s-a luat o decizie în privinţa curselor clasice de primăvară şi Turul Italiei, iar noul calendar competiţional ar urma să fie dat publicităţii cel mai târziu pe 15 mai. „Giro se va disputa după Mondialul pe şosea şi va fi urmat de Vuelta'', a precizat UCI. 

Citește și:Ce s-a întâmplat cu cei doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 care s-au trezit din comă cu pielea neagră. Imaginile cu ei făceau înconjurul lumii

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1