CICLISM  ·  CORONAVIRUS

Încă o competiție majoră amânată: Turul Franței a fost mutat în toamnă

Paris, mereu orașul de final Foto:Guliver/GettyImages
Paris, mereu orașul de final Foto:Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 13:54

Ediţia 2020 a Marii Bucle se va disputa între 29 august şi 20 septembrie, cu startul la Nisa şi sosirea la Paris, conform noii programări confirmate miercuri de Uniunea Ciclistă Internaţională 

Iniţial, Le Tour era prevăzut să se desfăşoare în acest an între 27 iunie şi 19 iulie, dar pandemia de COVID-19 a bulversat întreg calendarul competiţional. Niciodată, de la înfiinţarea sa în 1903, Turul Franţei nu a pornit atât de târziu. 

În această situație, Turul Spaniei va fi mutat către finalul sezonului. UCI a anunţat, de asemenea, prelungirea perioadei de suspendare a competiţiilor cicliste până la 1 iulie, concluzie a unei reuniuni cu reprezentanţii fenomenului, echipe, rutieri şi organizatori. 

Calendar extrem de aglomerat

Campionatele Mondiale pe şosea, de la Aigle-Martigny (Elveţia), au fost menţinute în schimb la datele iniţiale, între 20 şi 27 septembrie, ceea ce înseamnă că participanţii la Turul Franţei vor avea o pauză de şase zile înainte de a concura şi la Mondiale. 

Încă nu s-a luat o decizie în privinţa curselor clasice de primăvară şi Turul Italiei, iar noul calendar competiţional ar urma să fie dat publicităţii cel mai târziu pe 15 mai. „Giro se va disputa după Mondialul pe şosea şi va fi urmat de Vuelta'', a precizat UCI. 

Citește și:La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:10 Formula 1
MP al Marii Britanii
Digi, Look Sport, Telekom
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1