SPORTURI  »  CICLISM  »  PROCES

Lance Armstrong ar putea să plătească daune de 100 de milioane de dolari către guvernul SUA

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Tibi DemeterJURNALISPORT - Publicat marti, 14 februarie 2017 22:43

Ministerul Justiţiei din Statele Unite a aprobat procesul prin care fostul mare ciclist, Lance Armstrong, urmează să plătească despăgubiri în valoare de 100 de milioane de euro.

Un judecător din Washington a deschis un proces împotriva lui Armstrong, cel care este acuzat că a fraudat statul american în perioada în care a activat şi a fost sponsorizat de US Postal Service.

Armostrong s-a apărat şi a anunţat deja că această acţiune este una nefondată, iar statul nu a avut de suferit niciun prejudiciu din cauza faptului că US Postal a fost sponsorul său în perioada în carea cucerit de şapte ori Turul Franţei, succese care i-au fost retrase legendei americane după scandalul de dopaj pentru care a fost acuzat.

US Postal a oferit 32 de milioane de euro către Tailwind Sports Corporation, fosta echipă a lui Lance Armstrong, în prezent retrasă din circuit.

Problemele pe care le întâmpină Armstrong au pornit în 2010, după ce Floyd Landis, fostul său coleg, a depus în 2010 o plângere prin care îl acuza pe Lance de fraudă fiscală.

Lance Armstrong a recunoscut în ianuarie 2013, în cursul unei emisiuni în Statele Unite, că a folosit substanţe interzise în perioada în care a câştigat de şapte ori Turul Franţei, cea mai importantă competiţie ciclistă.

Victoriile din "marea buclă" i-au fost retrase în mod oficial în octombrie 2012, după ce Agenţia antidoping din Statele Unite (USADA) a descoperit că Lance a participat la "cel mai de succes program de dopaj văzut în istoria sportului".

sursa: express.co.uk

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează