SPORTURI  »  CICLISM  »  CUTREMUR

Mărturie din Turcia de la un sportiv român: „Am simțit că patul mișcă și alunecă spre mijlocul camerei”

Mihnea Harasim
Mihnea Harasim

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2023 20:03 / Actualizat marti, 07 februarie 2023 23:51

Ciclistul constănțean Mihnea Harasim, 18 ani, a simțit din plin puterea cutremurului devastator din Turcia

  • Un cutremur de 7,8 grade pe scara Richter a avut loc luni în sudul Turciei, provincia Gaziantep
  • La ora locală 13:23 (12:23 în România), a avut loc un nou cutremur, cu magnitudinea 7,5, urmat de o replică de magnitudine asemănătoare la numai două minute distanță.

Cel mai bun tânăr ciclist din România, Mihnea Harasim, a trăit pe viu cutremurul violent din Turcia. Rutierul în vârstă de 18 ani se află în cantonament cu noua sa echipă, Sofer Savini Due OMZ, la Alanya. Chiar dacă între epicentrul seismului și orașul de pe malul Mediteranei sunt aproape 500 de kilometri, unda seismică s-a simțit foarte puternic. 

„Eram treaz de câteva minute. O pură întâmplare, pentru că visasem ceva urât. Am simțit că patul mișcă și alunecă spre mijlocul camerei. Mi-am dat seama că este cutremur și m-am speriat, pentru că a fost primul pe care l-am trăit pe viu în viața mea. 

S-au trezit imediat și cei doi colegi de cameră și am așteptat cu nerăbdare să se încheie. Mi s-a părut anormal de lung, aproape un minut. A urmat la doar câteva zeci de secunde o replică puternică. Pur și simplu, parcă nu se mai termina. Ne-a zguduit și mai tare pentru că noi stăm la etajul 4”, povestește constănțeanul.

„Turcii sunt foarte triști”

După clipele de șoc, au venit veștile îngrozitoare din zona afectată cel mai puternic de cutremur. „Am fost șocați. Ne gândeam cum a fost acolo, dacă noi l-am simțit așa. Ce am văzut că s-a întâmplat în alte orașe ne-a îngrozit. Plus că exista un sentiment de teama că s-ar putea întâmpla din nou. 

Toate lumea era panicată. O altă echipă italiană care era cazată cu noi în hotel a plecat în aceeași zi din Turcia. Și noi am avut o ședință cu staff-ul și, în cele din urmă, s-a luat decizia să rămânem aici și să ne pregătim. Dar toate cursele la care ar fi trebuit să participăm, în primul rând Turul Antalyei, au fost anulate. Lucrurile revin încet la normal aici, dar turcii sunt foarte triști și afectați”, spune Mihnea.

Încă două săptămâni în Turcia

Ciclistul va continua pregătirea în Turcia alături de colegii săi până pe 20 februarie. O perioadă pe care o va folosi pentru a-și reveni după ce s-a confruntat cu probleme medicale în ultima lună. 

„Vremea este mai bună aici, de aceea am ales să continuăm. Eu am un program special, pentru că am avut probleme la genunchi. Am făcut toate analizele, am mers la trei medici, dar nimeni nu știe de unde este durerea. Nici măcar nu am căzut, a apărut de nicăieri. Acum sunt pe drumul cel bun, am urcat din nou pe bicicletă și mă antrenez cu echipa. Dar ceva mai ușor, pentru că încă nu pot să pun presiune pe genunchi”, explică Mihnea.

Debut la seniorat

Constănțeanul a încheiat junioratul și a semnat cu echipa continentală UCI româno-italiană Sofer Savini Due OMZ. „Pentru mine este un pas mare, cea mai bună rampă de lansare la această vârstă. Este o echipă puternică, suntem cicliști de 13 naționalități și vom participa la competiții foarte puternice. 

În calendar sunt Turul Turciei, Turul Japoniei, Turul Siciliei, multe curse în Grecia și Italia. Voi putea concura împotriva unor cicliști de primă ligă, cum este Peter Sagan. Pentru mine, obiectivul în acest an este să testez lumea senioratului și să mă specializez. Probabil că mă voi îndrepta către cursele plate, dar nu în totalitate. Sunt dobrogean și am crescut cu vânt și urcări ușoare”, anunță sportivul de 18 ani.

Citește și alte știri de actualitate:

Jucătoarea din România a prins în Turcia cutremurele devastatoare de luni: „Au anulat turneul, e doliu național. Deocamdată, rămân aici”

Mircea Lucescu, prins în Turcia de cutremurul devastator, care a provocat peste 2.600 de morți: „Am simțit tot”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează