SPORTURI  »  CICLISM  »  SCANDAL

VIDEO Scene halucinante la Campionatul Național de Ciclism » Acuzații incredibile la adresa antrenorului de la CSA Steaua: „Vrea să ne omoare! Poliția! Să vină și să îl aresteze”

Viorel Grosu, tatăl lui Eduard Grosu, cel mai bun ciclist al României din ultimii ani, spune că a fost victima agresiunii antrenorului de la CSA Steaua, în timpul probei de astăzi de la Campionatul Național de Fond. +6   FOTO
Viorel Grosu, tatăl lui Eduard Grosu, cel mai bun ciclist al României din ultimii ani, spune că a fost victima agresiunii antrenorului de la CSA Steaua, în timpul probei de astăzi de la Campionatul Național de Fond.

Articol de - Publicat duminica, 26 iunie 2022 16:34 / Actualizat duminica, 26 iunie 2022 18:04

Viorel Grosu, tatăl lui Eduard Grosu, cel mai bun ciclist al României din ultimii ani, spune că a fost victima agresiunii antrenorului de la CSA Steaua, în timpul probei de astăzi de la Campionatul Național de Fond, desfășurată la Izvoru Mureșului, în județul Harghita.

Scene incredibile s-au petrecut astăzi în timpul Campionatului Național de Fond, când în concurs au intrat categoriile U23 și elite masculin. Viorel Grosu conducea mașina în urmărirea unui sportiv pe care îl reprezintă, când a fost izbit de echipajul celor de la CSA Steaua. 

Pe filmarea din interior se aud țipete de panică: „A vrut să ne omoare! Poliția! Să vină și să îl aresteze”. În tot acest timp, soția lui Viorel Grosu a apelat la numărul de urgențe, cerând intervenția poliției și a ambulanței. Șoferul acuză o lovitură la nivelul gâtului. 

Scandal la Campionatul Național de Ciclism

La un moment dat, mașina celor de la CSA Steaua se oprește pe șosea, iar antrenorul  stelist Georgios Georgiadis coboară și se apropie amenințător de Viorel Grosu. Doar prin intervenția oficialilor cursei a fost evitat un conflict fizic. 

La final, nici poliția nu a reușit să îi oprească. Georgios Georgiadis și o altă persoană implicată în cursa au sărit la bătaie. În fața autorităților, antrenorul Clubului Sportiv al Armatei a negat toate incidentele. 

Potrivit lui Eduard Grosu, tatăl lui a suferit o rană la nivelul capului, iar mașina a fost avariată serios. 

Georgios Georgiadis (dreapta)
Viorel Grosu
Viorel Grosu
+2 FOTO

Viorel Grosu: „Eu îl numesc act criminal!”

„Într-o linie dreaptă, când am ajuns în paralel cu el, a virat stânga direct în mine să mă răstoarne. Am dat cu capul de stâlpul de la ușă. Am făcut o contuzie. Dar mare a fost spaima pe care am trăit-o și soția mea. Ea a început să plângă. 

Eu îl numesc act acriminal! Nu am trăit în viața mea asta. Polițiștii i-au luat niște declarații la final. Au zis că deschid un dosar pentru agresiune. Trebuie să scot un certificat medico-legal”, a povestit Viorel Grosu, pentru GSP.ro.

Georgios Georgiadis: „Ei m-au șicanat!”

„A început să mă înjure, am coborât şi m-am enervat şi eu. L-am lovit cu maşina, atât s-a întâmplat. Ne-am lovit în circulaţie, eu zic că m-au lovit ei. Noi avem alte reguli, nu ai voie să mă depăşeşti când am sportiv în faţă. Noi maşinile din caravană suntem în protecţia sportivilor. Ei m-au şicanat şi nu am putut să ajung la sportivul meu. După ce i-am schimbat roata, au venit din partea stângă şi probabil au vrut să mă obstrucţioneze. 

Eu m-am supărat foarte mult pentru că exista posibilitatea să păţească ceva ciclistul din faţă. Nu l-am lovit, nici nu l-am atins. Eu sunt lovit la uşa din stânga şi el este lovit în faţă”, este varianta lui Georgios Georgiadis, potrivit Antena Sport

Reacția Federației Române de Ciclism

Referitor la informațiile apărute pe canalele de social media și în presă, legate de altercația dintre doi antrenori de ciclism cu renume din România, FRC califică reacțiile persoanelor implicate ca inacceptabile pentru un Campionat Național de Șosea și Paraciclism, organizat de Federația Română de Ciclism. 

Vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la aceste situații care distrug încrederea tinerilor cicliști în cei care ar trebui să le formeze caracterele, care dezbină comunități de ciclism, subminează autoritatea antrenorilor și evoluția ciclismului din România! ⁉️Încercăm să identificăm motivele disensiunilor, șirul acțiunilor și apoi să tragem la răspundere persoanele implicate. Regretăm situația creată! 

Subliniem că este nevoie de un efort comun în care trebuie să ne implicăm cu toții: factori de decizie din FRC, cluburi și echipe de ciclism, antrenori și cicliști, pentru a depăși această situație creată poate, din prea multă pasiune pentru ciclism
- Alex Ciocan, președintele Federației Române de Ciclism

Citește și alte știri din sportul românesc:

Simona Halep, pusă în gardă înaintea testului periculos din primul tur de la Wimbledon: „Are un joc care poate deranja, mai ales pe iarbă”

Robert Glință, mesaj special pentru David Popovici: „A făcut la valuri de aproape și-a înecat concurenţa”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
catalynn
catalynn  •  27 Iunie 2022, 17:52
Postat de conicor2008 pe 27 Iunie 2022, 14:29

*** .... Cand ce numesti tu "incident minor in trafic" (si ai si adepti, cel putin la fel de "inteligenti" ca tine!) este provocat (deci cu intentie) se cheama tentativa de omor si nu mai e minor deloc! Doar mintea ta cea putina e ramasa minora, la acelasi nivel cu a talpanului care viseaza doar la banii lui jiji si la numele lui pe frontispiciul stadionului din Ghencea.Ppana atunci traieste din banii de la buget!

Ai fost martor!? Ai dat declarație la poliție!? Dacă da, respect! :-))) Nu ai fost martor și vorbești din auzite, părerea ta e fix zero! Ca și a mea! Însă io măcar recunosc asta și cer ca poliția sa ancheteze și sa stabilească exact ce și cum, iar vinovații sa răspundă legal. Insa din ce vedem și citim nu au fost victime iar pagubele sunt minore, nu are rost sa facem din țânțar armăsar. Acest gen de incident in care doi indivizi se șicanează in trafic se întâmpla zilnic pe drumurile patriei, e desigur regretabil și denota lipsa de civilizație, dar dacă i-am băga pe toți la tentativa de omor ar trebui nu sa dublam ci măcar sa triplăm numărul pușcăriilor!

conicor2008
conicor2008  •  27 Iunie 2022, 14:29
Postat de catalynn pe 26 Iunie 2022, 18:49

Deci un incident minor in trafic, o tamponare ușoară urmată de furia celor implicați care pasează vina de la unul la celălat, din păcate nimic nou sau deosebit, se întâmpla zilnic. Pt asta exista poliție, sa ancheteze și vinovații sa suporte rigorile legii, punct!

*** .... Cand ce numesti tu "incident minor in trafic" (si ai si adepti, cel putin la fel de "inteligenti" ca tine!) este provocat (deci cu intentie) se cheama tentativa de omor si nu mai e minor deloc! Doar mintea ta cea putina e ramasa minora, la acelasi nivel cu a talpanului care viseaza doar la banii lui jiji si la numele lui pe frontispiciul stadionului din Ghencea.Ppana atunci traieste din banii de la buget!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Traiminromania..
Traiminromania..  •  27 Iunie 2022, 08:43

Asa-s majoritatea bugetarilor in romania . Noroc mare aveti ca nu se gases arme la noi cum se gasesc in america . Ca veneam cu cartusu de pensii speciale

Vezi toate comentariile (22)
Comentează