SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Simona Halep, pusă în gardă înaintea testului periculos din primul tur de la Wimbledon: „Are un joc care poate deranja, mai ales pe iarbă”

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 iunie 2022 13:49 / Actualizat duminica, 26 iunie 2022 14:04

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) are parte de un test serios încă din primul tur de la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în 2019. Jucătoarea noastră o va înfrunta, marți, pe Karolina Muchova (25 de ani, 82 WTA), o adversară al cărei stil ar putea s-o incodeze serios pe româncă.

  • Turneul de la Wimbledon este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi televizat de Eurosport. Detalii despre meciurile jucătoarelor din România vor putea fi urmărite pe GSP.ro

Artemon Apostu-Efremov, fostul antrenor al Simonei Halep și al Irinei Begu, e de părere că misiunea româncei nu va fi deloc una facilă, scoțând în evidență principalele atuuri pe care le-a remarcat la Karolina Muchova.

Simona Halep, avertizată înaintea meciului din primul tur de la Wimbledon

„Pe hârtie, fiecare jucătoare pleacă cu 50% șanse. Este drept că jucătoarea din Cehia are un joc care poate deranja, mai ales pe iarbă. Vine des la fileu, știe să joace slice, variază.

Din punctul meu de vedere, Simona va avea la ora meciului toate informațiile și, dacă păstrează nivelul din meciul cu Anisimova, ar trebui să fie câștigătoare. Dar Simona a avut o tragere destul de dificilă”, a declarat Apostu-Efremov, la emisiunea „Așii Tenisului” de la Digi Sport. 

E un anumit «setup» pe care Simona și-l face pe iarbă și reușește astfel să rămâne agresivă. 

- Artemon Apostu-Efremov

Simona Halep, pusă în gardă înaintea testului periculos din primul tur de la Wimbledon: „Are un joc care poate deranja, mai ales pe iarbă”
Karolina Muchova e adversara Simonei Halep din primul tur / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, adversară dificilă în primul tur de la Wimbledon

Simona Halep o va întâlni în primul tur de la Wimbledon pe Karolina Muchova. Cehoaica revine după o accidentare, iar anul acesta a disputat un singur meci pe iarbă, pierdut cu Ons Jabeur în turul II la Berlin.

Va fi prima întâlnire oficială dintre cele două. Muchova a fost de două ori sfertfinalistă la turneul britanic, în 2019 și 2021.

1.30e cota oferită de casele de pariuri pentru un succes al româncei. Muchova are 3.65

Simona Halep se află pe aceeași parte de tablou cu liderul mondial Iga Swiatek, pe care ar putea s-o înfrunte abia în faza semifinalelor. Jucătoarea noastră a fost repartizată pe partea superioară a tabloului și are parte de adversare complicate: ar putea juca împotriva Paulei Badosa în optimi și împotriva Karolinei Pliskova, finalista de anul trecut, în sferturi.

Niciodată nu poți scoate din calcule pe cineva atât de bun ca Halep. Are poftă de rezultate, are și un antrenor nou. Știm cu toții că Simona este o războinică, o luptătoare. Sunt sigur că nicio jucătoare nu vrea să o vadă pe Halep pe jumătatea ei de tablou. 

- Alex Corretja, expert Eurosport

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Serena Williams, răspuns enigmatic când a fost întrebată de Mouratoglou: „Nici măcar nu m-am gândit la asta”

Simona Halep, ignorată de organizatorii Wimbledon. Iga Swiatek deschide meciurile feminine pe arena centrală

Djokovic sau Nadal? E loc de surprize? Cum arată tabloul de la Wimbledon + Cele două nume care le amenință dominația

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
267890
267890  •  27 Iunie 2022, 13:38

Păi ...s-o deranjeze!

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  26 Iunie 2022, 15:53
Postat de Rebeka2007 pe 26 Iunie 2022, 14:59

Daca si de asta se teme,care are un singur meci pe iarba...trece SIMO de ea fluierind...ultimul meci spune totul despre cit de bine poate juca,stie Anisimova ce a patit!SUCCES,MAREA NOASTRA CAMPIOANA,INDIFERENT CE VEI FACE,TOT MARE CAMPIOANA ESTI!

Mare campioana la frumusete e:)))

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  26 Iunie 2022, 15:52

Castiga fiona maxim 2 meciuri la turneul asta

Vezi toate comentariile (8)
Comentează