CICLISM  ·  TURUL SIBIULUI, 3 – 7 IULIE 2019

Turul Ciclist al Sibiului aduce la start echipa lui Alberto Contador și Ivan Basso, World Tour Trek-Segafredo!

Miercuri, 06 Februarie

Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului au anunțat definitivarea listei de start a competiției: din rândurile echipelor pro-continentale și continentale, probabil cea mai interesantă apariție pentru fanii români ai ciclismului este prezența echipei Kometa, a celebrilor cicliști Alberto Contador și Ivan Basso.

Grila de start a Turului Ciclist al Sibiului 2019 (UCI 2.1) este fomată din 21 de echipe, din care două pro-continentale, 18 continentale și o selecționată națională a României.

Cele două echipe profesionale, Androni Giocattoli – Sidermec (ITA) și Gazprom Rusvelo (RUS), nu sunt la prima prezență în tur, dar numai Androni a reușit să-și adjudece trofeul până acum, ba chiar de două ori, prin Egan Bernal și Ivan Ramiro Sosa (ambii propulsați între timp la Team Sky).

Rușii în schimb nu au gustat din cupa victoriei, ei reușind anul trecut să plaseze doi cicliști pe podiumul final, o performanță bună, dar care nu mulțumește o echipă cu blazon de pro-continentală. O a treia echipă pro-continentală, Delko-Marseille Provence (FRA) este așteptată zilele acestea să confirme paticiparea la tur.

World Tour Trek-Segafredo vine la Sibiu!

Din rândurile echipelor continentale, noutatea absolută este participarea formației Kometa Cycling Team (SPA), echipă de pepinieră a formației de World Tour Trek-Segafredo. Echipa este manageriată și antrenată de cei doi mari campioni Contador și Basso, specialiști în probele montane.

Alberto Contador este unul puținii rutieri (mai exact șapte!) care au câștigat toate cele trei mari tururi (Turul Franței de două ori, Giro d'Italia de două ori și Vuelta a Espana de trei ori), iar Ivan Basso are la activ două victorii în Giro d'Italia și un Tur al Franței (U23).

alberto contador

Echipa este compusă din cicliști tineri și talentați, care în primul an de existență au acumulat 11 succese și care vor veni la Sibiu însetați să câștige a treia victorie de etapă într-un tur de categorie superioară sau chiar să plece acasă cu tricoul galben sibian.

CCC Development Team (POL) este formația continentală a CCC, care, după ce și-a adjudecat de două ori turul sibian, a urcat în 2018 de la rangul de pro-continentală în rândul echipelor de World Tour și va participa în Turul Fanței.

Adria Mobil (SLO) revine în competiție după ce în 2014 și-a adjudecat trofeul sibian de o manieră pe cât de surprinzătoare pe atât de categorică.

Ca de obicei, la start se aliniază și un important contingent italian, în 2019 reprezentat de echipele D'Amico UM Tools, Sangemini - Trevigiani - MG.K Vis, Biesse Carrera și Cycling Team Friuli. Echipa Team Illuminate (SUA), care are la activ victoria de etapă din evadare din 2017, vine la Sibiu pentru al treilea an.

Acestora li se adaugă o a doua echipă americană, 303 Project, și echipele europene Akros Thömus (SUI), Monkey Town a Bloc (OLA), Hurom (UNG), Pannon (UNG), Elkov-Author (CEH) și Massi Vivo Grupo Oressi (PAR).

România va fi reprezentată de două echipe continentale, Giotti Victoria și Team Novak, cărora li se adaugă o selecționată națională care va atrage toate aplauzele fanilor prin evoluțiile lui Eduard Grosu și Serghei Țvetcov.

Etape Turul Sibiului:

Perioada: 3 – 7 iulie 2019

  • Etapa prolog, 2.2 km: centrul istoric al Sibiului;
  • Etapa 1, 190 km: Sibiu – Cisnădie – Tălmaciu – Cisnădie – Rășinari - Gura Râului - Miercurea Sibiului – Păuca –Ocna Sibiului – Cristian – Poplaca – Sibiu. Sosirea pe Bd. Victoriei;
  • Etapa 2, 160 km: Sibiu - Agnita - Cârțișoara - Bâlea Lac (2040 m altitudine);
  • Etapa 3, 161 km: Sibiu – (Săliște - Poiana Sibiului – Dobârca – Săliște) x 2 - Rășinari – Păltiniș (1440 m altitudine);
  • Etapa 4, 174 km: Sibiu – Mediaș – Agnita – Sibiu. Finish în Piața Mare.Mario Iorgulescu a ieșit din comă. Fiul președintelui LPF vorbește și mânâncă. Procurorii cer revenirea lui în România

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
15:00 Tenis, ATP

Turneul din Antwerp

Digi 3, Look Sport 3
17:15 Baschet M

BCMU Pitești - U-BT Cluj-Napoca

Digi 4
18:00 Fotbal, Liga 1

Hermannstadt - Voluntari

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:45 Baschet M

CSM CSU Oradea - Dinamo

Digi 3
20:30 Fotbal, Liga 1

Dinamo - Gaz Metan Mediaș

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Turcia

Galatasaray – Sivasspor

Look Sport 2
21:30 Fotbal, Bundesliga

Frankfurt - Leverkusen

Digi 3, Look Sport 3
21:45 Fotbal, Ligue 1

Nice - PSG

Digi 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1