Aur fără karate » Cele 38 de medalii oferite campionilor de la FOTE nu conţin nici un miligram de metal preţios

Emil Imre, aici alături de cea mai mare gimnastă din istorie, Nadia Comăneci, arătîndu-şi medalia de aur cucerită în proba de 1.000 m la short-track // Foto: Raed Krishan
Emil Imre, aici alături de cea mai mare gimnastă din istorie, Nadia Comăneci, arătîndu-şi medalia de aur cucerită în proba de 1.000 m la short-track // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 23 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 februarie 2013 20:37

Doar la competiţiile importante, rezervate seniorilor, gen Jocuri Olimpice sau Campionate Mondiale, medaliile sînt suflate cu aur, argint sau bronz.

Aproape 100 de kilograme de alamă s-au folosit pentru realizarea medaliilor acordate cîştigătorilor ediţiei a 11 -a a Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013, competiţie care s-a încheiat ieri. 38 de campioni, 38 de vicecampioni şi 38 de sportivi clasaţi pe locul 3 au plecat din Poiana Braşov, Rîşnov, Predeal sau Braşov cu cîte o medalie la gît, de aur, argint sau bronz.

Medaliile însă nu au în comun cu cele trei metale preţioase decît culoarea. Nu sînt suflate şi nici nu conţin vreun miligram de aur, argint sau bronz. "Acest lucru se întîmplă doar la competiţiile importante. La Olimpiade şi Campionate Mondiale. Festivalul Olimpic al Tineretului este, pînă la urmă, o competiţie rezervată copiilor, juniorilor", a explicat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

Medaliile au fost fabricate în România, de o companie de specialitate, Leonte&Comp Import Export SRL, sub îndrumarea forului olimpic român. "Designul a fost conceput de o fată de la departamentul de marketing al Comitetului de organizare. Medaliile sînt asemănătoare cu cele de la Olimpiade", a precizat oficialul COSR. Pe faţa medaliei sînt inscripţionate cele cinci cercuri olimpice şi denumirea competiţiei în limba engleză, iar pe revers este logo-ul Festivalului, un fulg de nea stilizat.

"Îmi place foarte mult cum arată cele două medalii, de aur şi de argint, cîştigate de mine aici. Le-am rezervat deja loc în vitrină" (Cene Prevc, săritor cu schiurile sloven)

"Am comandat un număr de medalii în plus, cam cinci la sută din total, ca rezervă în caz că se întîmplă ceva neprevăzut" (Ioan Dobrescu, COSR)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează