Katarzyna Jankowska va sta pe bară cel puţin o lună după ce s-a accidentat la Rîşnov: "Mai rău ca o fractură!"

Articol de GSP - Publicat marti, 19 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 februarie 2013 21:27

Poloneza Katarzyna Jankowska a suferit o ruptură musculară în timpul concursului de ieri şi a ajuns la Spitalul Judeţean din Braşov.

Medicul şef al FOTE, Dan Tănase, a decis ieri să meargă la schi alpin. Alternativa ar fi fost săriturile cu schiurile, de la Rîşnov, ambele discipline avînd grad A de risc de accidentare. Tănase a urcat de dimineaţă cu telegondola, s-a pus pe schiuri şi a coborît pînă la zona de concurs. S-a aşezat pe partea dreaptă a pîrtiei, la poarta 10. "Cred că nu stăm bine aici. Hai mai jos, să nu dea vreun schior în noi", i-a spus colegului său de echipă. Şi au coborît distanţă de două porţi.

La doar cîteva minute, sportiva cu numărul de concurs 43 s-a dezechilibrat după un viraj pe stînga. Un schi i-a sărit din clăpar, a căzut pe şoldul stîng, s-a rostogolit de cîteva ori la vale şi s-a oprit exact în locul părăsit de medicul Tănase.

"Parcă am cobit", s-a auzit vorbind doctorul în timp ce a alergat spre sportivă. După un consult rapid, el a chemat o echipă de salvamontişti dotată cu o achie, care au transportat-o pînă la punctul medical pe poloneza Katarzyna Jankowska.

Sportiva în vîrstă de 17 ani a fost urcată în ambulanţă şi dusă la Spitalul Judeţean din Braşov, unde specialiştii au diagnosticat-o cu ruptură musculară. "Pentru un schior, o astfel de accidentare este mai gravă decît o fractură deoarece la ruptură musculară există mereu riscul unei recidive în acelaşi loc"', a spus antrenoarea polonezei, Agnieszka Kropidlowska.

Acesta a explicat că eleva sa va sta departe de pîrtie cel puţin o lună, după care va reveni la antrenamente progresiv, în funcţie de recuperare. "Este sfîrşitul acestui sezon pentru noi", a mai spus tehniciana.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează