Toboganul cu 42 de porţi » Italianca Verena Gasslitter a cîştigat proba de slalom uriaş

Italianca Verena Gasslitter s-a descurcat ieri cel mai bine pe pîrtia din Poiana Braşov // Foto: Raed Krishan
Italianca Verena Gasslitter s-a descurcat ieri cel mai bine pe pîrtia din Poiana Braşov // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 19 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 februarie 2013 21:14

Dintre cele 4 românce din concurs, Anja Caill a realizat cea mai bună clasare: locul 20. 54 de sportive au încheiat proba din 79, cîte au luat startul.

Schiul alpin de la FOTE a debutat ieri cu proba feminină de slalom uriaş. O probă care combină viteza cu tehnica. Desfăşurat pe partea inferioară a pîrtiei Subteleferic din Poiana Braşov, concursul a adunat spectatori atît în tribunele amenajate la sosire, cît şi pe traseu, aceştia din urmă fiind schiorii amatori care au ales să coboare pe pîrtia Sulinar.

Traseul de concurs a fost catalogat de către specialişti drept unul aproape dificil. Are aproape un kilometru lungime, cu o diferenţă de nivel de 335 de metri şi cu 42 de porţi. "Traseul a fost conceput de un marcator din Marea Britanie, Paul Telling", a declarat antrenorul federal Dan Cristea, el adăugînd că fiecare concurs este unic.

Startul primei runde s-a dat la ora 10:00. La poarta de plecare s-au aliniat 80 de sportive de 16-17 ani. Prin ele s-au numărat şi 4 românce: Anja Caill, Raluca Ciocănel, Bianca Copot şi Sarolt Sogor. La fiecare 40 de secunde pornea cîte o concurentă spre linia de sosire.

În spatele fiecăreia se punea în mişcare o armată de oameni, denumiţi şi derapatori. "Ei sînt cei care nivelează zăpada pentru următorul concurent. Totul se petrece în cîteva secunde", a explicat Cristea. Pentru această probă, organizatorii au folosit 40 de derapatori. "Sînt, practic, toţi profesorii şi antrenorii de schi fond de la cluburile din ţară", a spus oficialul FR Schi şi Biatlon.

"Hep, hep, hep!", scandează spectatorii cînd se apropie un concurent. "Fîşşşşşş!", se aude cînd schiorul trece pe lîngă ei. La a doua rundă s-au adunat doar 59 de concurente. Printre cele descalificate s-a aflat şi românca Sarolt Sogor. Ultima parte a întrecerii a durat mai puţin de o oră, victorioasă încheind italianca Verena Gasslitter, care a parcurs cele două manşe în 1:43,77.

Argintul i-a revenit compatrioatei ei Roberta Melesi, în vreme ce bronzul l-a cîştigat Christina Ager (Austria). "Tricolorele" s-au regăsit în clasamentul final începînd cu locul 20 - Anja Caill, 34 - Raluca Ciocănel şi 49 - Bianca Copot. Astăzi e rîndul băieţilor în aceeaşi probă.

"Pîrtia e una extraordinară. Dificilă şi provocatoare. Am alunecat de minune pe ea" (Verena Gasslitter)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează