SPORTURI  »  FITNESS  »  ANTRENAMENT

Fitness pentru cei fără timp » Antrenamentele de 10, 20 sau 30 de minute care te menține sănătos și te ajută să slăbești

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 02 mai 2022 20:44 / Actualizat luni, 02 mai 2022 20:54

Poate mulți ne dorim să mergem constant la sală sau să facem sport mai des, însă realizăm că de multe ori nu avem timpul necesar pentru a ne dedica acestei nevoi.

Dacă dormim șapte ore pe noapte și alte opt le petrecem la muncă, ne rămân, în total, un maxim de nouă ore pe zi. Este important ca în aceste ore să includem și exercițiile fizice.

Pentru cei cu timp limitat, există antrenamente de exerciții fizice adaptate chiar și la 10 minute pe zi. Dacă aveți mai mult timp liber, atunci avem exerciții și pentru cei care au 20 de minute sau chiar 30 de minute pe zi. Ele pot fi făcute oriunde, chiar și la voi acasă.

Salarii din sport: Cât câștigă un instructor de fitness?
SALARII FITNESS
Salarii din sport: Cât câștigă un instructor de fitness?

Antrenament intens de 30 de minute

30 de minute pe zi sunt suficiente pentru un antrenament intens. Însă pentru că sunt doar 30, e important să profităm de fiecare minut pe care îl avem la dispoziție ca să obținem rezultate eficiente.

Cele 30 de minute pot fi împărțite în două reprize de câte 14 minute, cu o pauză de două minute între ele. Schema e simplă: trebuie să repetați în prima repriză exercițiile indicate până la expirarea timpului, vă odihniți două minute, apoi procedați la fel cu exercițiile din repriza a doua.

Antrenament de mare intensitate de 20 de minute

Dacă timpul pe care îl ai la dispoziție e de doar 20 de minute pe zi pentru a face sport, avem antrenamentul care de poate ajuta cu arderea grăsimilor, creșterea masei musculare și a forței.

Antrenamentul constă în repetarea exercițiilor următoare până la o intensitate maximă, adică până când simți că nu mai poți face exercițiul respectiv. După el, treci la următorul și tot așa până expiră timpul.

  1. Ridicare greutate cu bara; 
  2. Fante inverse; 
  3. Tracțiuni;
  4. Ținere greutăți întins pe bandă.

Antrenamentul de 10 minute: pentru urgențe

10 minute este un timp scurt pentru a te antrena, dar această serie de exerciții funcționează atunci când nu ai mai mult timp. E întotdeauna bine să faci aceste exerciții decât să nu mai faci nimic. Antrenamentul constă în a face următoarele trei exerciții repetându-le de 4-5 ori până la expirarea timpului.

  1. Tracțiuni (cât de multe poți); 
  2. Fante inversă cu gantere (10); 
  3. Flotări „Spiderman” (12).

Indiferent ce antrenament alegi și cât timp ai la dispoziție, nu uita că e important să faci în fiecare zi sport pentru a te menține sănătos!

Citește și alte articole despre fitness:

Noul trend: sala de forță s-a mutat acasă » Cifre îngrijorătoare despre sedentarism. Voi unde faceți sport?

Cum poți să crești 3 centimetri în înălțime, printr-un simplu exercițiu fizic

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează