SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PILOȚI

Alex Albon revine în Formula 1! Pentru ce echipă va pilota în 2022

Alex Albon a semnat cu Williams // foto: Guliver/gettyimages
Alex Albon a semnat cu Williams // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 17:09 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 17:54

Alex Albon (25 de ani) revine în Formula 1. Pilotul thailandez a semnat cu Williams Racing, pentru care va concura în 2022 alături de Nicholas Latifi (26 de ani).

Mișcările pentru sezonul 2022 nu contenesc în Formula 1. Ultimele noutăți importante legate de piloți vin dinspre Williams, echipa de pe locul 8 în clasamentul constructorilor în acest sezon. În această după-amiază, echipa britanică a anunțat că locul rămas vacant după transferul lui George Russell la Mercedes va fi ocupat de Alex Albon.

Formula 1: Alex Albon a semnat cu Williams

Albon, care în acest an a concurat în DTM și a fost pilot de teste pentru Red Bull Racing, revine astfel în Formula 1 după un an. În a doua jumătate a sezonului 2019 și în 2020, Albon a condus pentru Red Bull Racing, alături de Max Verstappen.

„Nu pot să vă spun cât de bine mă simt să anunț că... mă alătur Williams Racing pentru 2022! Cele mai sincere mulțumiri către Jost (Capito, CEO-ul Williams, n.r.) și toți cei de la Williams pentru că și-au pus încrederea în mine. Este o onoare absolută să semnez cu o echipă cu așa o istorie bogată și legendară. 

Viteza rapidă cu care echipa a progresat a fost impresionantă. Să privesc de pe margine ce se întâmplă în acest an în F1 m-a făcut să fiu mai motivat decât oricând, abia aștept să începem!”, a scris Albon pe rețelele de socializare.

Alex Albon are 38 de curse în Formula 1, debutul său fiind bifat în 2019, în MP al Australiei. În sezonul 2020 a încheiat pe locul 7 în clasamentul piloților, cu 105 puncte. Albon are două podiumuri în carieră, ambele pentru Red Bull, la Toscana, respectiv Bahrain. La finalul sezonului 2020, Albon i-a cedat locul în echipa Red Bull mexicanului Sergio Perez. La un an distanță, redevine pilot full-time în Formula 1!

Nicholas Latifi rămâne la Williams

Williams a confirmat și că Nicholas Latifi - pilot Williams din 2020 - va rămâne la echipă pentru încă un an. Canadianul ocupă locul 16 în clasamentul piloților în acest sezon, primul al lui de Formula 1. Latifi a obținut 7 puncte, 6 pentru poziția 7 din MP al Ungariei, unul pentru locul 9 din MP al Belgiei.

În primul său sezon în Formula 1, în 2020, Latifi nu a reușit să obțină vreun punct, deși a fost aproape la cursele din Austria, Monza și regiunea Emilia Romagna, în toate 3 obținând locul 11.

Citește mai multe știri din Formula 1:

Lewis Hamilton are un nou coechipier la Mercedes + AlphaTauri și-a anunțat piloții pentru 2022

Final de telenovelă: Bottas pleacă de la Mercedes și a semnat cu noua echipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close