SPORTURI  »  FORMULA 1  »  COMEMORARE

Ayrton Senna ar fi împlinit astăzi 61 de ani! Reperele carierei unui geniu

Ayrton Senna ar fi împlinit astăzi 61 de ani / foto: Guliver/Getty Images
Ayrton Senna ar fi împlinit astăzi 61 de ani / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 martie 2021 14:27 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 15:08

Ayrton Senna, fostul mare campion din Formula 1, ar fi împlinit astăzi 61 de ani. Pilotul brazilian s-a născut pe 21 martie 1960, în Sao Paulo, Brazilia.

Pentru mulţi dintre fanii „Marelui Circ”, Ayrton Senna a fost cel mai mare pilot care a concurat vreodată în campionatul mondial. Acesta a fost triplu campion mondial în Formula 1 în 1988, 1990 şi 1991, toate titlurile fiind câştigate cu McLaren şi Honda. Pilotul Alain Prost, marele său rival, a spus despre Senna că brazilianul conducea întotdeauna peste limită.

Ayrton Senna, altfel decât îl ştiam » Dezvăluiri despre personalitatea unui „geniu obscur”

Ayrton Senna, sfârșit tragic la Imola

Decesul său a survenit pe 1 mai 1994, în urma unui accident produs la cursa de la Imola, în cadrul Marelui Premiu al Republicii San Marino, când Ayrton Senna a pierdut controlul asupra maşinii Williams Renault în primul viraj al celui de-al şaptelea tur al cursei, la o viteză de 218 km/h.

Ayrton Senna n-a mai apucat să termine cursa de la Imola pe 1 mai 1994. Celebrul pilot brazilian a intrat într-un viraj cu o viteză de 300 km/h. Traiectoria monopostului s-a schimbat brusc, izbind parapetul de beton. Nu a murit pe loc, Senna a ajuns în comă la spital cu multiple leziuni şi lovituri la cap. A intrat în operaţie, însă, în cele din urmă, a fost declarat decesul. 

Senna a murit aşa cum şi-a dorit. Cu patru luni înainte, brazilianul declara că, dacă va suferi un accident care i-ar putea fi fatal, îşi doreşte să se întâmple foarte rapid. Senna nu voia să rămână imobilizat şi nici să sufere din cauza rănilor.

Unde accelerezi, timpule? | Costin Ștucan, editorial răvășitor la 26 ani după moartea geniului Ayrton Senna: „Am plâns în hohote, dar cred cu tărie că Dumnezeu m-a salvat de acea oroare”

Citește și alte știri din Formula 1:

Noul monopost lansat de Ferrari, după cel mai slab sezon din ultimii 40 de ani: „Ne-am inspirat din istoria noastră”

Cum arată mașina pe care o va pilota Mick Schumacher în primul său sezon în Formula 1 » Culori controversate pe bolid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
4196515160416283
Varza Mihai  •  23 Mai 2021, 18:04

Din pacate,cursele de Formula 1 nu reprezinta nimic altceva decat o procesiune a mijloacelor de transport in comun. Nu mai vedem acei piloti care calcau acceleratia la podea,care dadeau totul pentru Marele Circ,care au dat absolut totul pentru a fi campionii Formulei 1,campioni care ne-au incantat cu performantele lor, cu trairile lor,cu sacrificiile lor.

taunul.
taunul.  •  21 Martie 2021, 15:57

Dumnezeu să l ierte și să l odihnească! Nu pot descrie în săracele mele cuvinte frumusețea unică a curselor de Formula 1 cu Senna pe pista.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează