SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP MAREA BRITANIE

Premieră în MP al Marii Britanii » Cum arată grila de start + Verstappen a oferit momentul zilei

Carlos Sainz, foto Imago Images
Carlos Sainz, foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 iulie 2022 18:39 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 19:10

Carlos Sainz (27 de ani), pilotul spaniol de la Ferrari, a terminat pe primul loc în calificările de la Silverstone și va pleca în premieră din pole-position într-o cursă de Formula 1.

  • MP al Marii Britanii are loc pe 3 iulie, de la ora 17:00. Cursa va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Prima Sport, Orange Sport și Digi Sport

Podiumul a fost completat de Max Verstappen (Red Bull Racing), liderul clasamentului piloților, și de Charles Leclerc, celălalt pilot de la Ferrari.

Simona Halep, calificare fără emoții în „optimile” de la Wimbledon » Urmează un test de foc!
WIMBLEDON 2022
Simona Halep, calificare fără emoții în „optimile” de la Wimbledon » Urmează un test de foc!

Carlos Sainz, pole-position în MP al Marii Britanii

Pe o ploaie torențială în Marea Britanie, Sainz a reușit cea mai bună performanță din carieră în calificări. Pe circuitul de la Silversone, spaniolul s-a clasat pe primul loc, devansându-l pe campionul en-tire din Formula 1, și va pleca din pole-position, o premieră absolută pentru pilotul de la Ferrari.

Carlos este al 104-lea pilot diferit din istoria F1 care va pleca din pole-position într-o cursă.

Verstappen, momentul zilei la Silverstone

Olandezul Max Verstappen a oferit momentul zilei. Din cauza ploii, acesta a pierdut temporar controlul și s-a rotit la 360 de grade, înainte să se stabilizeze și să continue cursa.

Sergio Perez, colegul lui Max de la Red Bull Racing, a terminat al patrulea, în timp ce Lewis Hamilton (Mercedes), a terminat pe locul 5.

Grila de start din MP al Marii Britanii

Premieră în MP al Marii Britanii » Cum arată grila de start + Verstappen a oferit momentul zilei
foto Twitter @Formula 1

Citește și alte știri despre Formula 1:

Decizii contradictorii față de pilotul acuzat de rasism » Red Bull l-a dat afară, echipa din Formula 2 îi mai oferă o șansă: „Ce spune asta despre societatea noastră?”

Decizie radicală în Formula 1: Red Bull Racing și-a SUSPENDAT pilotul după o insultă rasială a acestuia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează