SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

Charles Leclerc, penalizare de 10 poziții la Jeddah! » Ce a provocat această măsură drastică

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 18:35 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 19:03

Greul continuă pentru Charles Leclerc: după abandonul din Bahrain, pilotul Scuderiei Ferrari va avea o penalizare de 10 poziții pe grilă în Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua cursă din sezon.

Cu toate că nu a început nici măcar al doilea weekend al sezonului, Ferrari a schimbat deja de 3 ori unitatea de control a monopostului condus de Charles Leclerc.

Modelul cu care Reghecampf ar fi înșelat-o pe Anamaria Prodan a rupt tăcerea: „Am căzut de multe ori”
METROSPORT
Modelul cu care Reghecampf ar fi înșelat-o pe Anamaria Prodan a rupt tăcerea: „Am căzut de multe ori”

Prima oară, echipa din Maranello a detectat probleme înainte Marelui Premiu din Bahrain și a înlocuit unitatea. Cu toate acestea, Leclerc a fost nevoit să abandoneze în turul 41.

În săptămâna premergătoare cursei de la Jeddah, directorul Fred Vasseur a declarat că sistemul de control electronic are nevoie de modificări. Asta a dus la o penalizare de 10 locuri pe grila de start pentru Charles Leclerc.

Leclerc, terorizat de Ferrari

Pilotul monegasc are deja un istoric cu management-ul defectuos al Scuderiei.

În 2021, Leclerc a obținut pole-position la Monaco și era gata pentru o victorie istorică, acasă, în Principat. Din păcate, cu foarte puțin timp înaintea startului de duminică, au apărut probleme la cutia de viteze, iar monegascul nu a mai luat parte la cursă.

În Marele Premiu al Spaniei din 2022, Leclerc a abandonat după o situație similară celei din Bahrain, 2023. La nici 2 curse depărtare, la Baku, ambele monoposturi roși s-au retras din competiție, marcând un weekend de coșmar pentru Ferrari.

Leclerc nu a terminat nici Marele Premiu al Franței din 2022. Plecat din pole-position, pilotul Scuderiei a făcut accident în turul 17, după ce monopostul său a supravirat și a părăsit pista.

CITEȘTE ȘI: 

„Ne-au trezit la realitate!” » Carlos Sainz îi ia partea lui Charles Leclerc și pune în lumină problemele de la Ferrari

Mercedes, mesaj pentru fani după debutul ratat din 2023: „Nu există gloanțe de argint în Formula 1”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
Jj23ab
Jj23ab  •  15 Martie 2023, 20:45

Ferrari zici ca e Dinamo. Zici ca-i blestemata sa nu mai ia titlul niciodata...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează