SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PREMIERĂ

„Ferrari” vine și în România » Adam Driver, despre presiunea de a intra în pielea marelui Enzo: „Oamenii îți amintesc zilnic ce înseamnă pentru ei”

Imagine din filmul „Ferrari” cu Adam Driver în rolul principal Foto Imago +6   FOTO
Imagine din filmul „Ferrari” cu Adam Driver în rolul principal Foto Imago

Articol de - Publicat sambata, 09 decembrie 2023 17:44 / Actualizat sambata, 09 decembrie 2023 18:14

Actorul american Adam Driver îl interpretează pe Enzo Ferrari în pelicula „Ferrari”, care va putea fi văzută în cinematografele din SUA în această lună

Adam Driver, 40 de ani, care l-a interpretat pe Maurizio Gucci în pelicula Casa Gucci, regizată de Ridley Scott, revine pe ecrane într-un film biografic. De data aceasta, este vorba despre o peliculă cu subiect sportiv.

„Ferrari”, regizat de veteranul Michael Mann, 80 de ani, de patru ori nominalizat la Oscar, urmărește o perioadă importantă din viața lui Enzo Ferrari.

Viața lui Enzo Ferrari, subiect de film

Penelope Cruz, Adam Driver și Shailene Woodley la premiera din Marea Britanie a filmului Foto Imago
Adam Driver și Shailene Woodley în rolurile lui Enzo Ferrari și Lina Lardi Foto Imago
Adam Driver și Penelope Cruz ca Ferrari și Laura, soția sa Foto Imago
Foto Imago
Adam Driver și regizorul Michael Mann în timpul filmărilor Foto Imago
+2 FOTO

Acțiunea se petrece în 1957, la Modena, atunci când Ferrari se zbătea să asimileze decesul fiului său Alfredo și să rezolve problemele companiei, hotărând în cele din urmă să îi acorde prioritate pentru a ajunge să domine lumea curselor de mașini.

A fost pilot din 1920 până în 1932, când s-a retras, concentrându-se pe partea de antreprenoriat. În 1929 fondase Scuderia Ferrari, o echipă care a traversat perioade bune, dar și altele extrem de dificile, dar a căpătat în timp multă notorietate și simpatie din partea pasionaților de automobilism.

Driver, actorul american cu o listă lungă de premii și nominalizări în carieră, al cărui nume de familie înseamnă chiar pilot, părea predestinat pentru acest rol.

5 ianuarie 2024este data la care va avea loc premiera filmului „Ferrari” în România

Filmat în Modena, orașul natal al lui Ferrari

„Cu siguranță a existat o presiune suplimentară pentru că am filmat în Modena, acolo unde iconografia Ferrari este evidentă. Oamenii îți amintesc zilnic ce înseamnă Ferrari pentru acea zonă a Italiei, dar și pentru Italia în general”, a declarat Adam Driver pentru Reuters la premiera în Marea Britanie a filmului.

„În concluzie, presiunea a fost să redau cât mai corect personajul”, a adăugat el pentru aceeași sursă.

Personajul său este angrenat în scene rapide, pline de adrenalină, în care monoposturile roșii concurează de-a lungul Italiei în legendara cursă Mille Miglia – o competiție de anduranță desfășurată între 1927 și 1957, cunoscută pentru gradul de periculozitate ce i-a și adus anularea în cele din urmă.

„Ferrari” vine și în România » Adam Driver, despre presiunea de a intra în pielea marelui Enzo: „Oamenii îți amintesc zilnic ce înseamnă pentru ei”
Adam Driver și regizorul Michael Mann în timpul filmărilor Foto Imago

De obicei, iei actorii și înregistrezi apoi dialogurile. Noi am făcut acest lucru cu sunetele mașinilor 
– Michael Mann, regizor

Alături de Driver, în distribuție se regăsesc Penelope Cruz, care interpretează rolul soției lui Enzo, Laura, Shailene Woodley, ca Lina Lardi, amanta și mama fiului său Piero, și Patrick Dempsey, ca Piero Taruffi, pilot italian.

Filmul a fost prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Veneția, iar din 25 decembrie va fi pe ecrane în SUA.

Trailerul peliculei Ferrari (2023)

Citește și: 

Dinamo, campioană națională la rugby! Buldogii o întorc pe Știința Baia Mare în ultimele minute și încheie seceta de 15 ani
LIGA NAȚIONALĂ
Dinamo, campioană națională la rugby! Buldogii o întorc pe Știința Baia Mare în ultimele minute și încheie seceta de 15 ani
Max Verstappen și Red Bull, onorați pentru un sezon 2023 extraordinar: „Sper că nu ne vom opri aici!”
GALĂ
Max Verstappen și Red Bull, onorați pentru un sezon 2023 extraordinar: „Sper că nu ne vom opri aici!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează