SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL BAHRAINULUI

Uluitor » 0,4 secunde și 0,1 km/h au făcut să fie PEDEPSIT de 3 ori în aceeași cursă!

Esteban Ocon, în stânga // foto: Guliver/gettyimages +7   FOTO
Esteban Ocon, în stânga // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 07 martie 2023 20:30 / Actualizat marti, 07 martie 2023 20:37

În Bahrain, în cursa care a deschis sezonul 2023, Esteban Ocon (26 de ani) a bifat o contraperformanță rar întâlnită în Formula 1. Pilotul Alpine a fost penalizat de 3 ori pentru 3 infracțiuni diferite și a ajuns să abandoneze în turul 43/57.

Esteban Ocon a început cursa din Bahrain de pe a noua poziție pe grila de start, loc obținut ca urmare a calificărilor de sâmbătă. Francezul era încrezător că va puncta considerabil duminică, dar ziua s-a transformat într-un coșmar pentru el.

Ocon a fost penalizat de 3 ori pe parcursul cursei, o contraperformanță rar întâlnită în competiția regină din sporturile cu motor. De la Pastor Maldonado în 2015 nu se mai întâmplase ca același pilot să fie pedepsit de 3 ori în același Mare Premiu. 

Soția româncă a moștenitorului Ferrari a făcut furori la prima cursă de Formula 1! Cum au surprins-o fotoreporterii in Bahrain
FERRARI
Soția româncă a moștenitorului Ferrari a făcut furori la prima cursă de Formula 1! Cum au surprins-o fotoreporterii in Bahrain

0,4 secunde și 0,1 km/h au făcut ca Esteban Ocon să fie PEDEPSIT de 3 ori în aceeași cursă din Formula 1!

Mai întâi, Ocon a fost penalizat cu 5 secunde pentru că nu a poziționat monopostul cum trebuie pe grila de start. Nu avea mașina încadrată cum trebuie în marcajul de pe asfalt, a poziționat-o puțin spre interior, lucru interzis clar de regulament. 

Uluitor » 0,4 secunde și 0,1 km/h au făcut să fie PEDEPSIT de 3 ori în aceeași cursă!
Ocon nu a poziționat monopostul cum trebuie pe grila de start // sursă foto: captură F1 TV

Lucrurile n-au mers mai bine pentru Ocon nici în timpul cursei: Bottas și Norris l-au depășit în primele viraje, apoi Nico Hulkenberg l-a lovit din spate.

Cu probleme la aripa-față, Ocon a intrat la boxe pentru a o schimba și pentru a săvârși penalizarea de 5 secunde. Regulile spun că mecanicii nu au voie să atingă mașina pe durata secundelor de penalizare, dar unul dintre ei s-a mișcat mai repede decât trebuia și a umblat la mașină cu 0,4 secunde înainte ca penalizarea să expire!

Comisarii de cursă au sesizat infracțiunea și au dictat astfel o nouă penalizare pentru Ocon, a doua din cursă, de această dată de 10 secunde.

Coșmar pentru Esteban Ocon în cursa de Formula 1 din Bahrain

La intrarea pe linia boxelor, francezul nu a putut încetini suficient de mult și a intrat cu o viteză cu 0,1 km/h mai mare decât cea permisă, de 80 km/h!

Astfel s-a ales cu a treia penalizare din cursă, de 5 secunde.

În turul 34, pilotul Alpine a săvârșit cele 15 secunde de penalizare, a mai condus câteva tururi, apoi echipa a decis că mai bine ar retrage mașina, întrucât șansele la puncte era nule în acel moment. Astfel, cursa lui Ocon s-a încheiat în turul 43/57.

Uluitor » 0,4 secunde și 0,1 km/h au făcut să fie PEDEPSIT de 3 ori în aceeași cursă!
Alpine A523, monopostul condus de Esteban Ocon // foto: Guliver/gettyimages

Esteban Ocon: „Totul a mers prost”

„Nu a fost ziua noastră. De obicei suntem destul de buni la aspectele operaționale, intrările la boxe, oprirea în locurile corecte, am lucrat mult la aceste lucruri. 

Astăzi a mers totul prost. Nu am mai pățit așa ceva vreodată, așa că am fost surprins. Dar vom analiza ce s-a întâmplat și vom reveni mai puternici”, a precizat Ocon la interviul de la finalul cursei.

Mai multe știri din Formula 1: 

WOW! Pilotul Mercedes aruncă prosopul după prima cursă din sezon: „Gata, titlul e al lor”

„Nimeni nu depășește acolo!” » Fernando Alonso, spectaculos în MP din Bahrain! Explică modul în care a trecut de Hamilton și Sainz

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează