SPORTURI  »  FORMULA 1  »  CONTRACT

Mutare-șoc în Formula 1: Fernando Alonso a fost anunțat la noua echipă! Unde merge spaniolul din 2023

Fernando Alonso pleacă de la Alpine la Aston Martin / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Fernando Alonso pleacă de la Alpine la Aston Martin / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 01 august 2022 11:12 / Actualizat luni, 01 august 2022 13:31

Fernando Alonso (41 de ani) pleacă de la Alpine, fiind anunțat în cursul acestei dimineți la Aston Martin! Spaniolul, dublu campion în „Marele Circ”, vine pe locul lăsat vacant de Sebastian Vettel, cel care și-a anunțat săptămâna trecută retragerea din Formula 1.

Lumea motorsportului a primit o veste surprinzătoare în dimineața zilei de luni. Fernando Alonso, „veteranul” din Formula 1, unul dintre numele care dau greutate competiției, a fost anunțat la Aston Martin, gruparea condusă de magnatul Lawrence Stroll. Spaniolul va părăsi Alpine, echipa pentru care a pilotat în ultimii doi ani, la finalul actualului sezon. 

Fernando Alonso pleacă de la Alpine la Aston Martin!

În ciuda declarațiilor pline de entuziasm din iarnă, când anunțase că e pregătit să ia parte în lupta pentru titlu, Alonso are un sezon sub așteptări. Ibericul se află doar pe locul 10 în clasamentul piloților, cu 41 de puncte acumulate în 13 curse, fiind devansat în ierarhia la zi chiar și de către colegul Esteban Ocon. Ce-i drept, Alonso a fost trădat adesea de monopost și de strategiile falimentare alese de Alpine. 

Neașteptata mutare îi lasă perplecși pe fanii constructorului francez, care anticipau că Alonso va continua la Alpine și din 2023, mai ales prin prisma legăturilor sentimentale ce-l leagă pe pilot de echipa alături de care a cucerit titlul în 2005 și în 2006.

Cel mai probabil, Oscar Piastri, pilotul de rezervă Alpine, campion în F3 si F2, îi va prelua locul dublului campion mondial la echipa franceză, unde va fi coechipier cu Esteban Ocon. 

Val de ironii la adresa Ferrari, după dezastrul de la Hungaroring » Rivalii Hamilton și Verstappen, șocați: „Ce?!”
MP al Ungariei
Val de ironii la adresa Ferrari, după dezastrul de la Hungaroring » Rivalii Hamilton și Verstappen, șocați: „Ce?!”

Retragerea lui Sebastian Vettel, provocată de Alonso? 

În ultimele zile, „chibiții” Formulei 1 puseseră retragerea neanunțată a lui Sebastian Vettel tocmai pe seama unei posibile veniri la Aston Martin a lui Fernando Alosno

Pilotul de 41 de ani ar fi fost surprins săptămânile trecute în compania lui Lawrence Stroll, miliardarul canadian care decide tot ce mișcă la Aston Martin, iar la scenă ar fi asistat chiar Sebastian Vettel. Rănit în orgoliu, neamțul nu ar fi tolerat această ipostază, luând hotârârea de a ieși din scenă. 

Ce înseamnă Fernando Alonso pentru Formula 1

Ultima cursă câștigată de Fernando Alonso în Formula 1 a fost Marele Premiu al Spaniei, din 2013. Cu 32 de victorii și 98 de podiumuri în Formula 1, Alonso a decis să retragă în 2018, dar în 2021 s-a întors în sportul în care a avut cel mai mare succes. A semnat cu Alpine, echipă în cadrul căreia conduce în prezent alături de Esteban Ocon.

În anii petrecuți departe de Formula 1, a concurat în diferite întreceri, precum FIA World Endurance Championship, 24 Hours of Le Mans, 24 Hours of Daytona, Indianapolis 500 și Raliul Dakar. 

Fernando Alonso a concurat în Formula 1 pentru Minardi, Renault, McLaren, Ferrari și acum Alpine, pentru care a adunat 41 de puncte în acest sezon.

Citește și alte știri din Formula 1:

Max Verstappen, cursă fabuloasă și victorie în MP al Ungariei! Încă un dezastru pentru Ferrari

Replica devastatoare a lui Jeremy Clarkson la adresa celor de la Ferrari: „Dacă tot e ilegal să atac pe net”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează