SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL ITALIEI

Valtteri Bottas, cel mai rapid în calificările de la Monza » Cum arată grila de start pentru cursa Sprint

Valtteri Bottas // foto: Guliver/gettyimages
Valtteri Bottas // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 20:05 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 20:55

La Monza, Valtteri Bottas (Mercedes) a fost cel mai rapid în calificări și va pleca din pole-position în cursa tip Sprint care va avea loc sâmbătă. Rezultatele evenimentului de sâmbătă sunt cele care vor stabili ordinea pe grila de start la cursa propriu-zisă, de duminică.

Astăzi, în calificări, cei 5 piloți care au fost eliminați în Q1 au fost Nikita Mazepin (Haas), Robert Kubica (Alfa Romeo), Mick Schumacher (Haas), Yuki Tsunoda (AlphaTauri) și Nicholas Latifi (Williams). Inițial, Tsunoda figura în Q2, dar timpul său a fost șters pentru că a depășit limitele pistei în virajul 11!

La capătul Q2, au ieșit George Russell (Williams), piloții Alpine (Esteban Ocon și Fernando Alonso) și piloții Aston Martin, Lance Stroll și Sebastian Vettel. Din nou, ca în Q1, cei mai rapizi au fost piloții Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas.

Valtteri Bottas pleacă din pole-position în cursa Sprint de la Monza

În Q3, Bottas și-a devansat colegul, pe Lewis Hamilton, și a obținut pole-position-ul pentru sâmbătă. Din prima linie va pleca și Lewis Hamilton, în vreme ce liderul general Max Verstappen va pleca de pe locul 3. Foarte bine au stat și piloții McLaren, Lando Norris și Daniel Ricciardo, care au terminat pe locurile 4, respectiv 5.

Grila de start în cursa Sprint de la Monza: 

Valtteri Bottas, cel mai rapid în calificările de la Monza » Cum arată grila de start pentru cursa Sprint

Felicitări pentru Valtteri, a făcut un tur imens, nu am putut să-l egalez. Este minunat să vedem că s-au întors fanii italieni, acest circuit este genial. 

- Lewis Hamilton, Mercedes

Citește mai multe știri din Formula 1: 

Soția lui Michael Schumacher a oferit informații despre starea de sănătate a fostului campion mondial la Formula 1: „Este diferit”

Alex Albon revine în Formula 1! Pentru ce echipă va pilota în 2022

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează