SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN ABU DHABI

Primul pilot care contestă victoria lui Max Verstappen: „Complet inacceptabil! Nu îmi vine să cred!”

Max Verstappen este noul campion mondial din Formula 1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images +29   FOTO
Max Verstappen este noul campion mondial din Formula 1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 13 decembrie 2021 08:37 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 10:32

Victoria controversată obținută de Max Verstappen în Abu Dhabi, cea care i-a adus olandezului primul titlu din carieră, e contestată de George Russell (23 de ani), pilotul care va trece de la Williams la Mercedes din 2022.

Viitorul coleg al lui Hamilton de la team-ul german a declarat la finalul întrecerii că deciziile luate de comisarii de cursă au fost ilogice. 

Verstappen, noul campion în Formula 1 » FIA a judecat în regim de urgență contestațiile făcute de Mercedes și a dat verdictul!
MP ABU DHABI
Verstappen, noul campion în Formula 1 » FIA a judecat în regim de urgență contestațiile făcute de Mercedes și a dat verdictul!

„Max este un pilot absolut fantastic, care a avut un sezon incredibil. Am un respect imens pentru el, dar ceea ce tocmai s-a întâmplat este complet inacceptabil. Nu îmi vine să cred!”, a scris Russell pe Twitter. 

Russell are un potențial foarte apropiat de cel al lui Hamilton. E foarte modest, «head down», cum zice Hamilton. Cred că Hamilton va avea niște surprize neplăcute cu el la anul, dar vor fi plăcute pentru noi, pentru spectatori.

- Doru Sechelariu, fost pilot, în exclusivitate pentru GSP.ro

Mercedes nu acceptă eșecul lui Hamilton

Cu 5 tururi înainte de final, Hamilton era pe primul loc și avea 10 secunde avans față de Verstappen. Titlul numărul 8 părea să fie deja în brațele britanicului. Totul s-a schimbat, însă, când Nicholas Latifi a lovit parapetul și a fost nevoie de intervenția Safety Car-ului, care a dat calculele peste cap. 

Comisarii de cursă au fost luați pe nepregătite, iar deciziile lor au nemulțumit ambele echipe. În timp ce Safety Car-ul era pe pistă, între Hamilton și Verstappen erau 5 piloți întârziați. 

Inițial, acestora nu li s-a permis să depășească mașina de siguranță, spre nemulțumirea celor de la Red Bull. Decizia inițială a fost modificată în ultimul moment. Piloții întârziați au depășit până la urmă Safety Car-ul, ceea ce i-a permis lui Verstappen să vină imediat în spatele lui Hamilton.

FIA a respins contestațiile făcute de Mercedes

La finalul cursei, reprezentanții celor de la Mercedes nu au acceptat înfrângerea și au protestat oficial. Aceștia l-au acuzat pe Michael Masi, directorul de curse, pentru decizia care l-a costat titlul pe Lewis Hamilton. Comisarii FIA au judecat în regim de urgență plângerile făcute de Mercedes. Ambele au fost respinse. 

Sezonul lui Max Verstappen

  • 10 victorii – Emilia Romagna, Monaco, Franța, Stiria, Austria, Belgia, Țările de Jos, SUA, Mexic, Abu Dhabi
  • 8 locuri 2 – Bahrein, Portugalia, Spania, Rusia, Turcia, Brazilia, Qatar, Arabia Saudită 
  • 6 curse în care a reușit cel mai rapid tur – Spania, Azerbaidjan, Franța, Austria, Qatar, Abu Dhabi
  • 10 întreceri în care a plecat din pole position – Bahrein, Franța, Stiria, Austria, Marea Britanie, Belgia, Țările de Jos, Italia, SUA, Abu Dhabi

FOTO Imagini spectaculaose surprinse în Marele Premiu din Abu Dhabi

+25 FOTO

Citește și alte știri din Formua 1:

UPDATE Verstappen, noul campion în Formula 1 » FIA a judecat în regim de urgență contestațiile făcute de Mercedes și a dat verdictul!

Tatăl lui Hamilton s-a dus în boxa noului campion Verstappen, imediat după cursă! » Imaginile serii la Abu Dhabi

Final INCENDIAR în Formula 1! Verstappen, campion mondial după ce l-a depășit pe Hamilton în ultimul tur al sezonului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (55)
lupu68
lupu68  •  13 Decembrie 2021, 16:05

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

spinoza
spinoza  •  13 Decembrie 2021, 15:27

George e cantitate neglijabilă! Apare doar in statistici in rest e un fel de Steliano Filip in fotbalul romanesc ...

paiazze
paiazze  •  13 Decembrie 2021, 14:43

Haha, ciclismul e plictisitor, dar F1 e un spectacol grandios... Da, pentru unul care nu se pricepe la ceva, acel lucru poate fi plictisitor. E valabil pentru orice pe lumea asta. Ia incearca sa dai o tura cu bicla Bucuresti-Sinaia, sa vezi cum incepi sa te pricepi, macar putin. F1 mie mi se pare plictisitor, desi ma uitam intr-o vreme. Prefer cursele de raliu, desi pe alea nu le difuzeaza nimeni pe la noi...

Vezi toate comentariile (55)
Comentează
Close