SPORTURI  »  FORMULA 1  »  F1 ACADEMY

Formula 1 lansează o competiție pentru femei » Cele 15 nume de la start trebuie să aducă de acasă 150.000 de euro

Formula W e in prezent competiția de automobilism destinată femeilor // FOTO: Imago
Formula W e in prezent competiția de automobilism destinată femeilor // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 noiembrie 2022 09:46 / Actualizat sambata, 19 noiembrie 2022 10:16

Formula 1 a anunțat vineri lansarea unei competiții feminine de monoposturi, care va debuta în 2023. 

Noul campionat, denumit F1 Academy, va strânge la start cinci echipe de la concurentele actuale din Formula 2 și Formula 3. Fiecare echipă va dispune de trei monoposturi, astfel că pe grila de start se vor alinia 15 piloți.

„Scântei” la Red Bull Racing » Mama lui Verstappen l-a acuzat de adulter pe Perez! Apoi a șters comentariul
RED BULL
„Scântei” la Red Bull Racing » Mama lui Verstappen l-a acuzat de adulter pe Perez! Apoi a șters comentariul

Competiție pentru femei în Formula 1

Femeile pilot vor trebui să vină cu o finanțare de 150.000 euro, sumă pe care o va furniza și Formula 1, iar echipele participante vor contribui cu restul fondurilor pentru strângerea bugetului total de 2,25 milioane euro. 

Sezonul inaugural din 2023 va include șapte etape, cu câte trei curse fiecare, dintre care una va fi susținută financiar integral de F1, la care se adaugă 15 zile de teste oficiale.

De-a lungul istoriei, doar două femei, ambele italience, au luat startul într-un campionat mondial, în cadrul celei mai importante întreceri din automobilism.

Maria Teresa de Filippis a participat la 5 curse în ani ‘50, în timp ce Lella Lombardi a concurat de 12 ori, la mijlocul anilor ‘70. Dintre acestea, doar cea din urmă, Lombardi, a reușit să și puncteze în clasament, obținând jumătate de punct după ce a încheiat cursa pe a 6-a poziție, într-o etapă a Marelui Premiu al Spaniei, în 1975.

Citește și: 

Fără Schumacher în Formula 1! Americanii l-au dat afară și au readus în circuit un alt pilot: „Sunt foarte dezamăgit. Îmi meritam locul”

Război în interiorul echipei de Formula 1, după ce piloții s-au ciocnit de două ori în același tur: „Încă puțin și scap în sfârșit!” » Directorul i-a pus la colț: „Inacceptabil!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  19 Noiembrie 2022, 12:07

Era si cazul, ce naiba. *** ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează